<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hvordan spotter man stress?

Stress og trivsel | Læs på 1 min

"Jeg havde ikke lyst til at græde foran mine kollegaer"

Mette Skole Mikkelsen

Læs om, hvordan Schneider Electric har uddannet 50 stress-spottere til at fange stresstilfældene i opløbet. Og om deres gode erfaringer med såkaldte trepartsmøder, hvor medarbejder, leder og en ekstern konsulent taler situationen igennem med varigt og fremadrettet sigte.

Schneider Electric kan føres helt tilbage til 1838, hvor to franske brødre grundlagde det, der i dag hedder Schneider Electric. I takt med den industrielle udvikling har virksomheden formået at omstille sig løbende.

Hos Schneider Electric ved de derfor, at når en medarbejder rammes af stress, så skal det opdages i tide, og der skal tages hånd om den enkelte. Nogle skal måske skifte stilling, andre skalerer ned til deltid, og atter andre skal bare have lidt færre opgaver. Fælles for alle er, at de skal have hjælp og støtte.

Download stress guide - gratis e-bog 

Det lærte Schneider Electric af forløbet:

  • Hvert enkelt stresstilfælde skal tages meget alvorligt og behandles individuelt.
  • Arbejdsrelateret stress skal håndteres af ledelsen. Det giver et bedre resultat, hvis lederen inddrages i et eksternt coaching-forløb.
  • Klæd medarbejderne og lederne på til at kunne forebygge stress.
  • Vær ikke bange for at lytte og tale åbent om stress. De fleste kender nogen, der har oplevet noget lignende.
  • Det giver den stressramte langt bedre muligheder for at vende tilbage, hvis man bevarer forbindelsen til arbejdspladsen.
  • Ansvaret for at bearbejde stress og mistrivsel ligger hos både medarbejderen og arbejdsgiveren.

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Mette Skole Mikkelsen

Mette Skole Mikkelsen

Marketing Manager hos AS3 Transition & AS3 Executive siden februar 2019, hvor hun arbejder med branding og lead generering via inbound marketing. Tidligere 6 år som marketingchef hos det digitale konsulenthus Novicell og 3 år som online marketingkonsulent.

Forrige indlæg

"Man skal jo ikke blive syg af at gå på arbejde"

Næste indlæg

"Jeg havde ingen energi, og hvis jeg tænkte på arbejde, steg min puls"

Kommenter indlægget