<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ledelse

Stress og trivsel, Ledelse | Læs på 5 min

Sådan hjælper du din stress-sygemeldte medarbejder tilbage på job

Det er hårdt at vende tilbage efter en sygemelding med stress, men heldigvis lykkes det for langt de fleste, hvis de får den rette støtte og hjælp. Få erhvervspsykologens 5 råd til, hvordan du som leder bedst muligt, hjælper din stressramte medarbejder tilbage på job efter en sygemelding 

Styrk trivslen på jeres arbejdsplads

Stress og trivsel, Ledelse | Læs på 11 min

101 break ups med et stressende, meningsløst og ufleksibelt arbejdsliv

Ny undersøgelse tegner for første gang et billede af The Great Resignation i Danmark. Det er opsigtsvækkende læsning, som sender højt løftede pegefingre til både direktion, ledere og HR, men som også giver konkrete bud på, hvad virksomhederne kan gøre ved det voksende problem med medarbejderflugt. 

Stress og trivsel, Ledelse

Hvordan tager du samtalen med en stressramt medarbejder?

Lyt med, når erhvervspsykolog Thomas Lange i denne video gennemgår en model bestående af fire faser, som du kan bruge som forberedelse til samtalen:

Ledelse, Trivselsmåling | Læs på 5 min

Taber du trivselsmålingen på gulvet?

Det er ikke nok at måle trivslen i teamet, og vejen fra tal til trivsel er brolagt med faldgruber. Erhvervspsykolog og ledelseskonsulent Thomas Lange gennemgår her fire, klassiske fejl, du som leder skal undgå, hvis du vil omsætte måling og data til bedre trivsel i hverdagen.

Medarbejderudvikling, Ledelse | Læs på 22 min

Pust nyt liv i MUS-samtalen

Er det tid til at puste nyt liv i den berømte og berygtedeMUS-samtale?Lad dig inspirere af disse gode råd og spørgsmål - og skab en samtale, hvor der er mere fokus på den gode dialog og mindre på fastlagte skemaer.  

Medarbejderudvikling, Ledelse | Læs på 4 min

Når jeg supplerer rådgivning med coaching, skaber det ekstra værdi i ledersparringen

Der opstår helt nye perspektiver og ahaoplevelser, når Marie Kromphardt Østergaard bringer coaching i spil som et ekstra redskab i sin ledelsesrådgivning. Det giver samtidig et større ejerskab for de beslutninger og løsninger, de når frem til.

Ledelse, Opsigelse | Læs på 5 min

Best practice, når du indkalder til opsigelsessamtalen

Få vores anbefalinger til, hvordan du planlægger og indkalder til en opsigelsessamtale i denne guide, hvor direktør for Outplacement, Mette Pontoppidan deler ud af egne ledelseserfaringer og indsigter fra de mange opsigelsesprocesser, vi hvert år hjælper vores kunder med at gennemføre.

Ledelse | Læs på 6 min

Hvordan leder du på tværs af generationer?

Kreativitet, innovation og læring blomstrer, når forskellige generationer mødes på arbejdspladsen. Under de rette forudsætninger vel at mærke. Her får du 3 bud på, hvordan du låser op for det afgørende konkurrenceparameter, det er at have et stærkt samarbejde på tværs af generationer.

Ledelse | Læs på 6 min

Hvordan balancerer du som leder i mødet med de provokerende paradokser?

Skab vækst og fornyelse, men glem ikke at effektivisere og reducere omkostningerne. Sæt retning og gå forrest, men vis ydmyghed og husk at involvere medarbejderne. Pas på trivslen i teamet, men hold et skarpt øje med performance. Læs her, hvordan du som leder navigerer i krydspresset af paradokser og modsatrettede krav uden at miste fokus, balance eller handlekraft.

Ledelse

Flokdyr fejler og fart dræber - også på arbejdspladsen

Henrik Tingleff kaster i sin nye bog lys over fem lidet flatterende sandheder om os mennesker. Fem advarselslamper, som bør lyse op hver gang, du træder ind i et mødelokale, opstarter en strategiproces, evaluerer et projekt eller registrerer en kollega i knibe. Men den rummer også fem formildende bud på, hvordan vi flokdyr kan undgå at træffe så mange ukloge beslutninger, som vi gør hver eneste dag – også på arbejdet.

Ledelse

Adfærdsdesign: Opnå mægtige mål med mikrohandlinger

Hvad har det nye it-system, ledelsens strategiudrulning og den kommende trivselsindsats til fælles? De er alle eksempler på organisatoriske forandringer, som kræver en ændring af adfærd, hvis de skal lykkes. De er også alle eksempler på forandringer, som mange organisationer bøvler med. 

Stress og trivsel, Ledelse

Tre spørgsmål, I skal besvare for at skabe en vellykket hybrid arbejdsplads

Hybridarbejde. Elsket og Udskældt. Fleksibelt, men også fyldt med faldgruber. På alles læber og alligevel svært at tegne et entydigt billede af. Erhvervspsykolog og ledelseskonsulent Thomas Lange gør forsøget her og peger på tre vigtige spørgsmål, I som organisation skal besvare, hvis I vil skabe en vellykket hybrid arbejdsplads.

Stress og trivsel, Ledelse

Undgå disse 3 faldgruber, når du konfliktmægler

Når du konfliktmægler mellem to parter i en konflikt, er der særligt tre faldgruber, du ofte falder i. Lyt med her og blik klogere på, hvordan du undgår dem og får større succes som konfliktmægler. 

Ledelse

Akutte kriser - hvad gør du som HR eller leder?

Hvad gør du, hvis en medarbejder bliver udsat for eller er vidne til en alvorlig ulykke, fysisk eller psykisk vold, trusler om vold - eller anden voldsom psykisk belastning? Få krisepsykologens 8 bedste råd til akut krisehjælp på arbejdspladsen. 

Stress og trivsel, Ledelse

Er du og din organisation konfliktkompetent?

Uenigheder på arbejdspladsen er uundgåelige og i mange tilfælde grobund for kreativitet, udvikling og dynamik. Men uenigheder kan eskalere til konflikter og skabe uro, mistrivsel og i værste fald medarbejderflugt. Bliv klogere på, hvordan du og din organisation håndterer konflikter – og går ned og ikke op ad konflikttrappen.

Stress og trivsel, Ledelse

Fra work-life balance til et arbejdsliv i balance

Vi retter ofte blikket mod work-life balance, når en medarbejder rammes af stress. Men hvad nu, hvis den egentlige udfordring skal findes i en helt anden ubalance - nemlig mellem ansvar og indflydelse?

E-bøger, Ledelse

Gratis fagbog: Lederens guide til samtaler

Hvordan tackler du de mange forskellige - og nogle gange svære - samtaler med dine medarbejdere? Hvilke kommunikative greb skal du være særligt opmærksom på? Og hvad betyder medarbejder-leder relationen for dialogen? Det og meget mere får du svar på i vores gratis e-bog Lederens guide til samtaler.

Ledelse

Tydelig ledelse - oversat til hverdag i AS3

Hvorfor er tydelig ledelse afgørende i en organisation? Og hvordan sikrer man som øverste leder, at det tydelige lederskab går fra tanke til handling? Det giver ejerleder i AS3 koncernen, Allan Gross-Nielsen, sit bud på her.

Medarbejderudvikling, Ledelse

Hvor kompetent er du i samtalen med dine medarbejdere?

Gennem samtalen udvikler og styrker du relationen mellem dig og din medarbejder - og skaber fremdrift og forandring. Men hvad skaber en god samtale? Og hvad skal du være særligt opmærksom på i dialogen mellem leder og medarbejder? Det gør direktør og ledelsescoach Lisbeth Bygsø-Petersen dig klogere på her.

Stress og trivsel, Ledelse

Guide: Sådan håndterer du den svære samtale med din medarbejder

I denne samtaleguide klæder direktør Lisbeth Bygsø-Petersen dig på til at forberede, afholde og følge op på forskellige typer af svære samtaler med dine medarbejdere.