Hvilke forventninger har de unge til deres arbejdsliv? Og hvilke anbefalinger vil de give til virksomhederne? Det får du svar på lige her i form af 10 bud på et bæredygtigt arbejdsliv – fra de unge til virksomhederne.
Stress og trivsel, Ledelse | Læs på 2 min
Hvilke forventninger har de unge til deres arbejdsliv? Og hvilke anbefalinger vil de give til virksomhederne? Det får du svar på lige her i form af 10 bud på et bæredygtigt arbejdsliv – fra de unge til virksomhederne.
Stress og trivsel, Ledelse | Læs på 11 min
Ny undersøgelse tegner for første gang et billede af The Great Resignation i Danmark. Det er opsigtsvækkende læsning, som sender højt løftede pegefingre til både direktion, ledere og HR, men som også giver konkrete bud på, hvad virksomhederne kan gøre ved det voksende problem med medarbejderflugt.
Stress og trivsel, Ledelse | Læs på 5 min
Det er hårdt at vende tilbage efter en sygemelding med stress, men heldigvis lykkes det for langt de fleste, hvis de får den rette støtte og hjælp. Få erhvervspsykologens 5 råd til, hvordan du som leder bedst muligt, hjælper din stressramte medarbejder tilbage på job efter en sygemelding
Lyt med, når erhvervspsykolog Thomas Lange i denne video gennemgår en model bestående af fire faser, som du kan bruge som forberedelse til samtalen:
Vil du også gerne have den positive balance fra ferien med tilbage på jobbet? Så læs med her, hvor erhvervspsykolog Sarah Beg gør dig klogere på, hvordan du kommer bedst muligt tilbage på arbejdet efter ferien – og hvem ved, måske samtidig får introduceret et par nye, gode vaner.
Stress og trivsel | Læs på 1 min
Hvordan sikrer du egentlig, at du kommer helt ned i gear i din ferie og får ladet batterierne rigtigt op? Det giver erhvervspsykolog Thomas Lange dig fem bud på i denne video.
Er din sædvanlige energi og entusiasme stadig den samme? Er der den rette balance mellem de krav, du oplever og de ressourcer, du har? Her giver coach og ledelsesrådgiver Carsten Agerlin dig en række refleksionsspørgsmål, som giver dig mulighed for at tage temperaturen på din arbejdsglæde.
Stress og trivsel, Ledelse | Læs på 7 min
Hybridarbejde. Elsket og Udskældt. Fleksibelt, men også fyldt med faldgruber. På alles læber og alligevel svært at tegne et entydigt billede af. Erhvervspsykolog og ledelseskonsulent Thomas Lange gør forsøget her og peger på tre vigtige spørgsmål, I som organisation skal besvare, hvis I vil skabe en vellykket hybrid arbejdsplads.
Stress og trivsel | Læs på 6 min
Så er det lige om lidt. Ferien banker på døren, og inden længe skal du sætte både arbejde og indbakke på en tiltrængt pause for en stund. Men hvordan kommer du godt på ferie - uden pres, stress eller bekymringer over opgaver, du ikke nåede eller mails, du ikke fik svaret?
Hjemmearbejde giver stor frihed for den enkelte, men rummer også en række udfordringer for fællesskabet, vidensdelingen og medarbejderfastholdelsen på arbejdspladsen. Sparekassen Kronjylland har fundet en god balance ved hjælp af klar kommunikation, tydelig ledelse og inddragelse af deres mere end 700 medarbejdere.
Uenigheder på arbejdspladsen er uundgåelige og i mange tilfælde grobund for kreativitet, udvikling og dynamik. Men uenigheder kan eskalere til konflikter og skabe uro, mistrivsel og i værste fald medarbejderflugt. Bliv klogere på, hvordan du og din organisation håndterer konflikter – og går ned og ikke op ad konflikttrappen.
Vi retter ofte blikket mod work-life balance, når en medarbejder rammes af stress. Men hvad nu, hvis den egentlige udfordring skal findes i en helt anden ubalance - nemlig mellem ansvar og indflydelse?
En turbulent periode med et massivt arbejdspres, dårlig ledelse og et stort privat tab, sendte i sommer Jane Fraenkel til tælling med stress fra et job som leder for Rigshospitalets afdeling for Klinisk Mammografi.
I denne samtaleguide klæder direktør Lisbeth Bygsø-Petersen dig på til at forberede, afholde og følge op på forskellige typer af svære samtaler med dine medarbejdere.
Mindfulness er for længst rykket fra private forløb på AOF og FOF og ind på arbejdspladserne som en metode til at forebygge stress og fremme trivsel. Men virker det?
Der er den form for ledelse, der får det bedste frem i dine medarbejdere og virker som benzin på et i forvejen letantændeligt bål af motivation. Og så er der den slags, som efterlader dem iskolde og drænede for al energi og engagement.
Trivsel på jobbet er kommet på dagsordenen i de fleste virksomheder. Medarbejderenes velbefindende er nemlig en af de vigtigste faktorer, når det gælder om at fastholde medarbejdere. Men hvem har egentlig ansvaret for at sikre den gode trivsel?
I denne samtaleguide klæder erhvervspsykolog, Marianne Adelhardt Jensen dig på til at forberede, afholde og følge op på samtalen med en stressramt medarbejder.
Som arbejdsgiver er det ikke nok at håndtere episoder med krænkende adfærd - du er også forpligtet til at forebygge. Men hvordan griber du opgaven an og får sat krænkelser på dagsordenen på den bedst mulige måde?
En åben dør er ikke nok, hvis medarbejderne skal føle sig set og forstået, mener erhvervspsykolog Nana Therkildsen. Især under forandringer i organisationen er det vigtigt, at lederen er tæt på.
Formålet med AS3 Transitions blog er at inspirere, dele viden og uddanne ledere og HR-ansvarlige i det gode arbejdsliv, opsigelser, trivselsarbejde, stresshåndtering og coaching.
Har du kommentarer, kan du kontakte Mette Skole Mikkelsen, Marketing Manager i AS3 Transition på msmi@as3.dk
AS3 er tilsluttet FN’s Global Compact
AS3 Copyright 2023