<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
McDonalds-266522-edited-855643-edited.jpg

Arbejdsmarkedet | Læs på 1 min

Velkommen til McDonald’s – vi er nu digitale

Henrik Boye Ebbesen

Burger, pomfritter og en sodavand. Og måske en is til dessert. Sådan lyder en klassisk menu hos McDonald’s. Et koncept, enhver kan kopiere. Mange har gennem årene forsøgt, men ingen har opnået samme succes som den amerikanske burgergigant. Hvorfor?

Jo, det, ingen kan kopiere, og som hele tiden har været grundstenen i successen, er medarbejderne. De betyder alt.

”De temaer, vi arbejder med i HR, ændrer sig som udgangspunk ikke fra år til år. Vores primære opgave er kort og godt at sikre engagement og tilfredshed blandt vores medarbejdere, så de kan skabe en god oplevelse for vores gæster,” fortæller Mette Hybschmann, Head of HR hos McDonald's Danmark. 

”I 2017 står vi dog foran nogle store forandringer. Over de kommende to år ruller vi nemlig konceptet ’Din McDonald’s’ ud her i landet, og det stiller andre krav til vores medarbejdere." 

"Det kræver en masse træning, så en af de vigtigste opgaver i HR bliver at klæde medarbejderne på til det nye koncept. Målet er, at det engagement, der kanaliseres ud mod vores gæster, bevares under forandringen.”

En digital kundeoplevelse

Konceptet ”Din McDonald’s” gør det muligt for gæsten at sammensætte sin egen, personlige menu via en computerskærm, der findes i alle restauranter. Digitaliseringen gør for alvor sit indtog i restauranten.

En digital løsning bliver også det bærende element, når medarbejderne skal lære at arbejde med det nye koncept:

”Vi satser stenhårdt på e-learning, og alle træningsmoduler i det nye koncept er digitaliseret. Det gør det nemmere for den enkelte restaurant at planlægge og strukturere træningen - og gennem e-learning kombineret med personlig træning får vi meget hurtigere trænet alle medarbejdere i det nye koncept.”

Gæstens feedback styrker performance

Hos McDonald’s ved de, at et højt serviceniveau over for gæsten hænger direkte sammen med medarbejderens engagement. Et engagement, der igen udspringer af medarbejderens trivsel.

”Hvert år laver vi flere interne målinger og stikprøvekontroller for at se, om medarbejderne har det rette engagement. De skal trives, ellers kan de ikke performe optimalt.”

I 2017 går burgerrestauranten også nye, digitale veje, når medarbejdernes performance måles.

”Internationalt i McDonald’s kigger vi på nye, digitale løsninger i forhold til vores arbejde med gæstefeedback og service. Vi er meget opmærksomme på at styrke en kultur, hvor gæsten hele tiden er i fokus. ”

Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Tidligere content manager fra 2016 til 2020. Producerede artikler, guides, e-bøger og cases til AS3’s digitale platforme.

Forrige indlæg

Når din kollega er nøglen til succes

Næste indlæg

Når grøn salat og træningsprogrammer skaber forretning

Kommenter indlægget