<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
as3_2017_3101-215705-edited.jpg

Ledelse | Læs på 3 min

Årets hitliste: De 5 mest læste blogindlæg i 2017

Henrik Boye Ebbesen

Året er ved at være slut, og det er tid til at gøre status. På denne liste kan du se de mest læste blogindlæg i 2017. God fornøjelse.

Kære læser

I løbet af 2017 har vi skrevet en lang række indlæg og artikler inden for 'ledelse og HR'.

Nogle har sikkert været mere relevante for dig end andre, men vi har bestræbt os på at komme bredt rundt om emner, der kunne interessere dig, som arbejder med ledelse eller HR. 

Så uanset om du har villet vide mere om eksempelvis øget performance, juraen i forbindelse med opsigelser, coaching, stress og trivsel eller jobsøgning, så er du forhåbentlig blevet inspireret her på bloggen. 

I løbet af året er der en række blogindlæg, der har skilt sig ud - og som har trukket rigtig mange læsere. Dem kan du (gen)læse her:

1. Opsigelse under sygdom - hvornår må virksomheden det?

Som arbejdsgiver kan du blive nødt til at afskedige medarbejdere af mange forskellige årsager. Men er en opsigelse under sygemelding lovlig, og må man opsige på grund af sygdom? De spørgsmål ville mange gerne have svar på, hvilket advokatfirmaet Kromann Reumert har gjort i dette indlæg.

2. Professor: Vi har ikke set den sidste, store opsigelsesrunde

I slutningen af 2016 blev dansk erhvervsliv ramt af en række, store opsigelsesrunder. Ifølge professor Flemming Poulfelt var de mange afskedigelser ikke et udtryk for, at der var tale om en krise i dansk økonomi. Han angav i stedet øget digitalisering samt et stigende prispres i flere brancher som årsag.

3. Hvad skal en skriftlig opsigelse indeholde?

En medarbejder, der skal opsiges, bør altid modtage en skriftlig opsigelse - set både ud fra personlige og juridiske betragtninger. Det er nemlig med til at sikre et værdigt opsigelsesforløb for alle involverede. Derfor gav vi i dette indlæg en guide til, hvad en skriftlig opsigelse bør indeholde.

4. Når din kollega er nøglen til succes

Flere og flere danske virksomheder er begyndt at tænke nyt, når det handler om at arbejde med performance. Det gælder også hos den danske afdeling af it-giganten Microsoft. I dette indlæg forklarer virksomhedens danske topchef, Marianne Dahl Steensen, hvorfor Microsoft er i gang med at skifte de hårde KPI’er ud med blødere værdier som løbende feedback og fokus på samarbejde.

5. Onboarding: ”Det er altså ikke nok bare at sige pænt velkommen”

Mange danske virksomheder undervurderer betydningen af at få nye medarbejdere indsluset på en god måde. Og det kan få alvorlige konsekvenser. Ifølge professor Henrik Holt Larsen kan det nemlig blive en dyr affære, hvis ikke en ny medarbejder hurtigt bliver fortrolig med sine arbejdsopgaver og lærer virksomhedens værdier at kende. Det fortæller han om her.

Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Tidligere content manager fra 2016 til 2020. Producerede artikler, guides, e-bøger og cases til AS3’s digitale platforme.

Forrige indlæg

Arbejdsmiljø: Er dine medarbejderes trivsel truet, hvis du som leder mistrives?

Næste indlæg

Derfor kan vi ikke tale om trivsel uden at tale om stress

Kommenter indlægget