<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

Forandringsledelse i konkurrencesituationer

Ledelse | Læs på 1 min

"Mennesker løfter en forandring - ikke mål og strategier"

Michael Møller Petersen

Læs om, hvordan Greisvig allerede det første år forbedrede resultatet med 100 millioner kroner ved en gennemgribende reorganisering, der fokuserede på en proaktiv tilgang til at forstå mennesker i forandring.

Den norske sportsgigant Greisvig stod på tærsklen til en skelsættende fremtid. Den selvbevidste virksomhed havde kørt med stor succes i mere end 100 år, men med en aggressiv konkurrent, en ny administrerende direktør og en truet markedsposition kunne den hæderkronede koncern mærke presset.

 

Det lærte Greisvig af forløbet:

  • Skab organisatorisk balance i en decentral organisation ved at have en stærk ledelse.
  • Gennemfør aldrig en gennemgribende forandring gennem den øverste ledelse. Få organisationen med nedefra, og skab en fælles forpligtelse for målene.
  • Klæd lederne på til at kunne håndtere forandringer, så bærer de forandringerne igennem med loyalitet og ejerskab.
  • Opkvalificer lederne, så de forstår, hvordan mennesker i forandringer reagerer. Det sætter fart på processen og højner accepten fra medarbejderne.
  • Skab en forståelse af, at modstand ofte er et udtryk for en oplevelse af tab eller manglende indsigt og er dermed ikke reel modstand, men et udtryk for følelser.

Forandringsledelse

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Michael Møller Petersen

Michael Møller Petersen

Uddannet journalist, har blandt andet skrevet en undervisningsbog om hiv/aids fra Botswana til folkeskolen. Tidligere arbejdet for internationale virksomheder som Arla, metroxpress og JYSK. Er i dag Chief Content Officer hos AS3 Transition med ansvar for kommunikation, marketing og content marketing og været ansat i virksomheden siden 2012.

Forrige indlæg

"Det er jo ikke raketvidenskab. Det er menneskevidenskab"

Næste indlæg

"Vi er jo ikke digitale enheder. Vi er mennesker af kød og blod"

Kommenter indlægget