<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
as3_2017_2994-022420-edited.jpg

E-bøger | Læs på 1 min

E-bogs-trilogi: Dette er ikke den perfekte opskrift på at gennemføre en opsigelse. Men det er tæt på

Henrik Boye Ebbesen

Findes der en succesfuld formel på, hvordan du opsiger en medarbejder? Umiddelbart ikke. Men ved at forberede dig grundigt på tiden både før, under og efter en opsigelse, kan du gøre processen lettere – både for virksomheden, den opsagte, dig selv og de kolleger, der bliver tilbage.

En opsigelse er en ubehagelig situation for alle parter – hvad enten du er ham eller hende, der skal afskediges, eller det er dig, der skal fortælle en kollega, at vedkommende mister sit job.

Men det er også et uundgåeligt scenarie i enhver virksomhed eller organisation, og som leder er det derfor vigtigt, at du er forberedt på, hvordan du håndterer den ubehagelige situation på en professionel måde.

Og her er der hjælp at hente. Vi har lavet tre e-bøger, der guider dig gennem de forskellige faser, du skal igennem, når du skal opsige en eller flere medarbejdere. For en værdig opsigelsesproces er meget mere end blot at aflevere opsigelsen på en god måde.

Sådan kommer du gennem en opsigelsesrunde

I e-bogen ”Sådan planlægger du en opsigelsesrunde” får du råd om, hvordan du planlægger et opsigelsesforløb, herunder hvad en skriftlig opsigelse bør indeholde.

Det er ofte ganske udfordrende at skulle stå for en opsigelsessamtale. Hvordan du håndterer den på en god måde, får du gode råd til at håndtere i e-bogen ”Sådan gennemfører du en opsigelsessamtale”. Her kan du blandt andet læse om, hvordan du indleder samtalen, og hvor lang tid, den bør have.

Du tror måske, at opsigelsesprocessen er ovre, når opsigelserne er delt ud. Nej. Her starter et nyt arbejde, hvor det gælder om at sætte retning igen og motivere de blivende medarbejdere. Hvordan du gør det, kan du læse om i e-bogen ”Sådan leder du din organisation efter en opsigelsesrunde”.

Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Tidligere content manager fra 2016 til 2020. Producerede artikler, guides, e-bøger og cases til AS3’s digitale platforme.

Forrige indlæg

6 gode råd til mediestrategi ved opsigelser

Næste indlæg

Dagbog del 1: To øjenåbnere i mødet med AS3’s coachinguddannelse

Kommenter indlægget