<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Guide: Det perfekte CV – gratis skabeloner

Der findes mange måder at lave et godt CV på. Og efter blot én enkelt Google-søgning svømmer du i et hav af eksempler og skabeloner. Indlægget her giver dig vores bud på, hvordan det gode CV kan skrives og sættes op.

Med mange krav til et CV kan det være svært at vide, hvordan netop dit CV skal se ud. Eksemplerne i indlægget er derfor en inspiration, du kan bruge som hjælp til at komme i gang med dit eget personlige CV. Du kan bruge dem i forbindelse med opsigelse eller outplacementforløb, hvis du er nyuddannet, eller  hvis du selv har sagt op.

Retningslinjer for ethvert godt CV

Modtageren bruger ikke lang tid på at læse eller gennemgå dit CV, så derfor er det en god idé, at dit CV er en målrettet præsentation af dig.

Derfor bør dit CV være logisk og læsevenligt:

 • Logisk opstilling - så modtageren kan springe fra afsnit til afsnit
 • Tilpasset det konkrete job med det rette ordvalg - så modtageren oplever sammenhæng mellem dig og det potentielle job
 • Målrettet mod det søgte job - så modtageren kan forestille sig, hvordan du vil være i jobbet; kompetencemæssigt og socialt
 • Ærligt, sandt og troværdigt
 • Kortfattet og præcist

Hvad skal der stå i dit CV?

Sørg for at inkludere følgende detaljer i dit CV:

 • Kontaktinformationer i form af navn, adresse, telefonnummer, mail, fødselsdato
 • Resume tilpasset stillingen
 • Erhvervserfaring (start med nyeste, slut med ældste)
 • Uddannelse & kurser
 • Frivilligt arbejde og tillidshverv
 • IT-kompetencer
 • Sprog
 • Evt. en smule om dine fritidsaktiviteter, da det kan give et billede af, hvordan du ville passe ind socialt

Gør dig relevant

Når du bruger dit brutto-CV, skal du gøre dig selv interessant for virksomheden og relevant til det specifikke job, du søger.

 • Opdater dit CV løbende, så det er up-to-date

Husk, at du ikke blot kan kopiere din ansøgning og dit CV, når du søger et nyt job. Det er uhyre vigtigt, at dit CV er opdateret og målrettet.

”Modtageren vil helt sikkert opfatte det negativt, hvis du sender et standard-CV af sted. Derfor er det meget vigtigt, at du altid målretter dit CV,” siger Lene Illeborg.

 • Sørg altid for at tilpasse dit CV hver gang, du søger et job

”Forestil dig, at du sidder med dit brutto-CV og et jobopslag foran dig. Pluk så de kompetencer eller tidligere job ud, som er relevante for det job, du vil søge og lav et nyt CV, som er tilpasset og målrettet,” forklarer hun.

Sæt god tid af til at undersøge den virksomhed, du søger job hos. Ved du meget om virksomheden, er det lettere at skrive en god ansøgning og lave et godt og målrettet CV.

”Undersøg hvordan virksomheden kommunikerer og lad dig inspirere af de ord, de bruger. På den måde kan modtageren let spotte, om du er relevant for dem,”

Lene Illeborg påpeger samtidig, at du bør tænke over, om CV’ets layout passer til virksomheden.

 • Dobbelttjek for fejl

”Det er simpelthen så ærgerligt at bruge lang tid på at skrive et målrettet CV og så sende det afsted med fejl i virksomhedens navn eller lignende. Få en anden til at læse det igennem inden, du sender det, så du undgår dumme fejl og mangler,” fastslår Lene Illeborg.

New call-to-action

DOWNLOAD: 4 gratis Word-skabeloner klar til redigering

I AS3's  digitale jobuniver rettet mod opsagte medarbejdere og ledere i outplacement-forløb har vi en lang række værktøjer til CV og ansøgninger, blandt andet et CV- og ansøgnings-tool, hvor vores kandidater nemt kan designe et professinelt CV. Se mere om jobsøgning og outplacementforløb.

Men du finder også en andre CV-skabeloner i via fx Word:

Åben Word. Klik herefter på ”New” eller ”Ny”. Et søgefelt vil tone frem. Deri skriver du ”CV” eller ”Resume” – og med et enkelt klik vil mange fine skabeloner være tilgængelige.
OBS: du skal helst have den nyeste version af Word.

word cv

Lav et unikt, kreativt og personligt CV online

Bliver du træt af, at formateringen driller, kan du i stedet lave et kreativt CV online. På den måde er der helt styr på layoutet. Vi anbefaler programmet Canva:

Canva – et online CV-værktøj

Canva er et simpelt design-værktøj, som besidder en bred vifte af gratis CV-skabeloner. Du skal blot oprette dig med e-mail eller via. din Facebook-konto. Herefter bliver hundredvis af skabeloner og illustrationer tilgængelige.

Sådan gør du:

 1. Gå til canva.com
 2. Hvis du klikker på den blå knap øverst i venstre hjørne, ”Opret et design”, kommer en liste til syne. Listen giver forslag til, hvilke skabeloner, du kan bruge. Her vælger du CV.
 3. Canva sender dig nu videre til de mange mulige CV-skabeloner. Dernæst gælder det bare om at finde den skabelon, der passer til dig og din jobsøgning.
  Hold øje med om skabelonen, du vælger, er gratis. Dette ser du ved at holde musen henover den givne skabelon - der vil stå ”gratis” i nederste højre hjørne.
 4. Når du har udvalgt en skabelon, så kan du påbegynde redigering af tekst, billeder og farver.

Så snart du er tilfreds med dit CV, downloades det som PDF ved at trykke på den nedadvendte pil i højre hjørne, tryk ”Download”. CV’et gemmes på din profil, så du altid kan vende tilbage for at opdatere eller rette.

canva cv

Vil du høre mere

Udfyld formularen, hvis du ønsker sparring eller har spørgsmål til emnet.
Så kontakter jeg dig.

Jørgen Uhrbrand
Jørgen Uhrbrand
Partner og direktør i AS3 Transition
Gitte Hou
Opsigelse

Opsagt i en moden alder – hvad nu?

En juridisk guide til opsigelse af en medarbejder
Opsigelse

10 regler for opsigelse af en medarbejder - en juridisk guide

Tiden efter en opsigelsesrunde
Opsigelse

Efter opsigelsesrunden: Hold fokus på de blivende medarbejdere