<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

as3_kbh_1834-872517-edited.jpg

Stress og trivsel, Video

Hvad er stress?

Carsten Berg

Stress er ofte et udtryk, som vi bruger, når vi snakker om det psykiske arbejdsmiljø. Men hvad er egentlig stress? I AS3 betragter vi stress som en naturlig tilstand, som i bund og grund er et udtryk for kroppens hormonelle og psykologiske tilstand.

Nedenstående er en transkribering af videoer.

Stress er en naturlig tilstand, som har været med til at sikre vores arts overlevelse gennem selve evolutionen. Stress er dermed med til, at vi performer bedre, når vi skal yde en ekstraordinær indsats. Eksempelvis hvis vi skal yde en god sportspræstation eller aflevere en større opgave.

Men hvis ikke vi får restitueret og koblet af bagefter, så kan stress i stedet reducere vores kapacitet.

Download stress guide - gratis e-bog

Stress kan altså enten virke fremmende eller hæmmende i forhold til vores performance, i forhold til vores kapacitet og i forhold til at indgå i samarbejde med andre mennesker.

Noget af det vigtigste i forståelsen af stress er, at vi skal se det som en naturlig tilstand. Vi skal herefter løbende observere, hvornår stress bliver for meget i kroppen og regulere ud fra det.

Carsten Berg

Carsten Berg

Uddannet psykoterapeut, Master Class i erhvervspsykologi og certificeret coach. Tidligere leder gennem 12 år hos SDC, Key Account Manager hos WM-Data og selvstændig i 11 år sin egen konsulentvirksomhed Human Progress Compagny. Har arbejdet med erhvervsrådgivning siden 2002. Business Specialist, Stress & Well-being. Har været hos AS3 Transition siden 2013.

Forrige indlæg

Fælles sprog sikrer et godt psykisk arbejdsmiljø

Næste indlæg

Lederen skal skabe den gode relation

Forrige indlæg

Fælles sprog sikrer et godt psykisk arbejdsmiljø

Næste indlæg

Lederen skal skabe den gode relation

Kommenter indlægget