<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
AS3 Transition coachinguddannelse

Medarbejderudvikling | Læs på 3 min

Dagbog del 1: To øjenåbnere i mødet med AS3’s coachinguddannelse

Stine Schou Kvistgaard

En personlige beretning om at deltage på AS3s coachinguddannelse (Foundationniveau). Om hvordan coachingtankegangen stille kryber ind under huden, allerede inden uddannelsen er startet.

Optakt til coachinguddannelsen

Det er tre dage før uddannelsens første dag, og jeg forbereder mig til uddannelsen ved at tænke over spørgsmålene i uddannelsens refleksionsskema.

Forinden har jeg læst litteraturen til coachinguddannelsen, og allerede her kan jeg konstatere, at læringen er sat i gang. Måden at spørge mere ind til tingene på er allerede ved at krybe lidt ind under huden.

Som kommunikationsuddannet, har jeg i forvejen lang række kommunikationsværktøjer med mig i bagagen, hvilket jeg indledningsvist ser som en fordel. Efter at have læst litteraturen står det imidlertid klart, at der skal bygget en del ny viden på.

En ny, mere kompleks måde at anskue dialogen mellem to eller flere mennesker på begynder at tone frem. Stoffet er dog overskueligt og til at gå til. Det har tilmed gjort, at jeg allerede på baggrund af litteraturen har haft to super gode erfaringer, med det jeg har lært indtil nu.

To øjenåbnere

Den første oplevelse opstod henover en kop kaffe med en god ven for et par dage siden. De nye teknikker gjorde, at jeg spurgte dybere ind i en samtale omkring hans arbejdssituation. Her mærkede jeg at have en ny og mere undersøgende tilgang til det, vi snakkede om (som i litteraturen kaldes ”det fælles tredje”).

Det viste sig faktisk, at vores snak hjalp ham til at få et mere nuanceret billede af det, han står i, og han blev derfor mere afklaret i forhold til at træffe en vigtig beslutning i sit arbejde. Jeg er glad over allerede at få en oplevelse af, hvordan teorien kan bruges i praksis.

Derudover har jeg haft en overraskende oplevelse med at løse en konflikt mellem mine børn på 4 og 7, som skændes meget for tiden. Affødt af det, jeg havde læst, stillede jeg dem, uden at tænke over det, et spørgsmål, i stedet for at bede dem stoppe med at skændes som så mange gange før.

Forbløffet kiggede de begge to på mig, da jeg spurgte: ”Hvordan føles det for jer lige nu, hvor I skændes?” De stoppede op midt i konflikten og registrerede, at det ikke var rart for dem. Herefter hjalp de hinanden med at løse deres konflikt. ”Yes”, tænkte jeg. Det var da en yderst positiv forandring.

De to oplevelser har givet mig endnu mere blod på tanden, og mine forventninger til uddannelsen stiger yderligere på grund af dette. Jeg er spændt på, om de vil blive indfriet.

e-bog om coaching

Hvad kan jeg bruge coaching til?

Jeg har længe gået med et ønske om at tage en coachinguddannelse. Når jeg nu står i det, kan jeg sagtens se for mig, hvordan jeg i fremtiden vil bruge uddannelsen aktivt som coach. Derimod er det lidt mere diffust for mig, hvordan jeg kan bruge coachingen i det arbejde, jeg laver i dag.

Her hjælper refleksionsskemaet mig lidt på vej. Spørgsmålene tvinger mig til at blive mere præcis, så jeg får sporet tankerne rigtig ind, i forhold til at få bedst udbytte af uddannelsen.

I skemaet noterer jeg, at jeg dels kan styrke mine kompetencer i mit rådgivningsarbejde for kunder, som ønsker hjælp til personlig branding. Her vil coaching være et godt værktøj som supplement til min intuitive tilgang til arbejdet. Coaching vil give mig teknikker – og mod – til at spørge dybere ind, fordi det er en mere åben og undersøgende form.

Jeg skriver samtidig ind i skemaet, hvordan jeg i mit virke som meditationsunderviser for private og virksomheder, i større grad kan bruge den coachende tilgang, når jeg er i dialog med deltagerne omkring deres oplevelser med meditation.

Jeg glæder mig til at blive klogere på, hvordan jeg kan udvikle dialogen med dem, der deltager, både på de fysiske hold og de online forløb. Lige nu kan jeg ikke helt se det for mig.

Dagens Aha-oplevelse:

Min spirende coachende tilgang har en positiv indvirkning på mine private relationer.

Mit arbejdspunkt:

Jeg skal blive mere skarp på, hvordan jeg kan bruge coaching i mit nuværende arbejde.

Stine Schou Kvistgaard arbejder som selvstændig kommunikationsrådgiver og meditationsguide i firmaet FEEL Company.

Stine Schou Kvistgaard

Stine Schou Kvistgaard

Selvstændig kommunikations- og brandingrådgiver. Stine hjælper virksomheder med at udvikle deres forretning gennem kommunikation med et menneskeligt fokus. Hun driver desuden virksomheden FEEL Company, som tilbyder undervisning i meditation online og på fysiske meditationsforløb.

Forrige indlæg

E-bogs-trilogi: Dette er ikke den perfekte opskrift på at gennemføre en opsigelse. Men det er tæt på

Næste indlæg

En trivselsstrategi er meget andet end blot en åben dør ind til lederens kontor

Kommenter indlægget