<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Stress statistik - fakta om stress

Stress og trivsel | Læs på 2 min

Stress statistik - få tallene fra Stressforeningen Danmark

Henrik Boye Ebbesen

Stress er et alvorligt problem i vores samfund, som har vidtrækkende konsekvenser særligt for det enkelte mennesker, der rammes, men også for vores virksomheder og samfund i sin helhed.

Fakta om stress

At stress er et alvorligt problem, viser nedenstående stress statistik (fra 2018) fra FTF, hovedorganisationen for 450.000 offentlige og private ansatte:

  • 17.000  danskere er syge hver dag på grund af et dårligt psykisk arbejdsmiljø
  • danske lønmodtagere har 3,8 mio. sygefraværsdage hvert år, hvor årsagen helt eller delvist er det psykiske arbejdsmiljø
  • 16 % af de danske lønmodtagere vurderer at de ofte eller hele tiden stressede

Der udover viser tal fra Stressforeningen i Danmark:

  • Op mod hver fjerde sygemelding skyldes dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det svarer til 35.000 danskere, som hver dag er sygemeldte på grund af psyko-sociale faktorer
  • Mellem 250.000 - 300.000 danskere lider alvorligt af stress
  • Stress koster samfundet 14 milliarder kroner om året i form af sygedage, tidlige dødsfald og udgifter til sundhedsvæsnet. Det er 40 millioner kroner om dagen. 
  • Stress er skyld i en million fraværsdage årligt, 30.000 hospitalsindlæggelser, 3.000 førtidspensioner og 500.000 henvendelser i almen praksis hvert år
  • I følge verdenssundhedsorganisationen WHO bliver stress en af de væsentligste kilder til sygdom i 2020.
  • 430.000 danskere har symptomer på alvorlig stress hver dag. Det svarer cirka til 12 % af befolkningen

Stress skal tages alvorligt

At sætte stress i tal på ovenstående måde angiver, hvor stort er problem stress rent faktisk er. Både på danske arbejdspladser og som global sygdomskilde. Stress statistikken angiver dog ikke de personlige omkostninger, alvorlig stress kan have for den enkelte medarbejder.

Alvorlig langvarig stress kan medføre markante omkostninger i dit privatliv. Selvom dit høje stressniveau er arbejdsrelateret, efterlader du det ikke nødvendigvis, når du forlader din arbejdsplads.

Du kan også være stresset på vej hjem i bilen, når du spiser aftensmad med din familie og efter du er gået i seng om aftenen. Alvorlig stress påvirker dig som menneske, ikke kun som medarbejder.

Du kan også læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du finder et overblik over den aktuelle, forskningsbaserede viden, som er udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed.

Nyttige links:

 

Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Uddannet journalist. Har tidligere arbejdet for Berlingske Media og som kommunikationsansvarlig for Dansk Travsports Centralforbund. Er i dag Content Manager hos AS3 Transition med ansvar for produktion og kvalitetssikring af indhold til blog, hjemmeside, sociale medier og AS3 Portalen. Har været ansat i virksomheden siden 2016.

Forrige indlæg

Coaching samtaler: Et godt råd er ikke altid den bedste løsning

Næste indlæg

Onboarding: ”Det er altså ikke nok bare at sige pænt velkommen”

Kommenter indlægget