<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

LEDELSESUDVIKLING Sparekassen Kronjylland

Coaching udvikler og afklarer lederaspiranter på sparekassens interne lederuddannelse. 

AS3 Transition

Sparekassens lederprogram består af

Henrik Emil Bach-Hinge

Det er afgørende for os, at kvaliteten er i top. Der er jo tusindvis af coaches derude, men AS3’s rådgivere er certificerede, professionelle og erfarne, og det kan mærkes. Både vi og deltagerne er meget tilfredse.

Vi er desuden meget glade for det fleksible set-up, som AS3's digitale coaching-platform 'Level-up' tilbyder. Det giver vores medarbejdere mulighed for at passe coaching-sessionerne ind i en travl hverdag fyldt med kundemøder og opgaver.  

Henrik Emil Bach-Hinge
HR-udviklingskonsulent, Sparekassen Kronjylland

Det handler lige så meget om at afklare som om at udvikle nye ledere

Ledelse sat på formel

- Da vi skulle udvikle programmet, startede vi med at stille os selv spørgsmålet: “Hvis vi nu skal sætte ledelse på formel, hvad vil det så indeholde?”

- Det resulterede i syv centrale kompetencer, som alle er vigtige for måden at bedrive ledelse på i Sparekassen Kronjylland: Indstilling, Ambitiøs, Selvindsigt, Uddelegering, Abstraktionsniveau, Kommunikation og Beslutningstagning, fortæller Henrik.

Du kan ikke tage lederkasketten af

- I centrum står ’selvindsigt’, som er helt afgørende, hvis du skal blive en dygtig leder. For hvis ikke du kender dine egne styrker og udviklingsområder - og ved, hvordan du påvirker andre mennesker, får du det svært i rollen, pointerer han.

Det var derfor vigtigt for sparekassen at designe et program, som både udfordrer og afklarer kandidaterne, så de ved, hvad de går ind til, når de bevæger sig fra medarbejder til leder. For som Henrik siger:

- Du kan ikke tage lederkasketten af og på. Det er noget, du hele tiden er, og du bliver konstant vurderet, målt og vejet af dine medarbejdere. 

Coaching som katalysator 

- Det var oplagt at inkludere coaching i programmet, fordi det giver deltagerne tid og rum til at arbejde med sig selv hele vejen gennem forløbet.

- Det skubber til deres udvikling, at de kan vende de problemstillinger, spørgsmål og udfordringer som opstår undervejs med en professionel og udenforstående sparringspartner. 

- Jeg tror helt sikkert, vi har fat i noget, for et overvejende flertal af deltagerne melder tilbage, at netop coaching-forløbet har været det allermest givende.

Feedback giver stor værdi

Det er ikke kun deltagerne, som har glæde af den professionelle coaching. For både Henrik og sparekassens ledelse har det været værdifuldt at få feedback på deltagernes udvikling i anonymiseret form - og indblik i, hvad der rører sig blandt dem.

- Da vi kørte første hold, fik vi fx undervejs en tilbagemelding om, at flere af deltagerne savnede en afklaring på, hvornår de ville få tilbudt et lederjob. Det gjorde, at vi fik det italesat med det samme og afstemt forventninger med holdet. 

- Samarbejdet med AS3 har i det hele taget givet stor værdi - ikke kun for deltagerne men også for den løbende udvikling og justering af programmet, slutter han.

MUS samtalen

Vil du vide mere om coaching

Download vores gratis e-bog og få mere information om, hvordan coaching kan skabe udvikling og forandring i din organisation.
Dorthe_Ankersen

Jeg synes, coaching er et oplagt værktøj at inddrage i et lederudviklingsforløb. For jo mere, du arbejder med dig selv og kender dig selv, jo bedre bliver du som leder.   

Jeg ser frem til at få nye øjne og perspektiver på, hvordan jeg går til opgaver, udfordringer og samarbejder i det daglige. 

Dorthe Ankersen
Kunderådgiver, Sparekassen Kronjylland

Er ledelse den rette vej for mig?

Dorthe Ankersen har været ansat i Sparekassen Kronjylland i 25 år og ser lederforløbet som en mulighed for at afklare, om ledelse skal være det næste skridt i hendes karriere. 

Ser frem til feedback og afklaring

- Jeg har en forventning om, at både jeg og sparekassen bliver mere afklarede med, om ledelse er den rette vej for mig. Den gensidige afklaring og forventningsafstemning er næsten det allervigtigste for mig, udtaler Dorthe.

Dorthe ser også frem til gennem forløbet at få feedback fra både HR og egen leder på hendes potentiale som leder:

- Hvilke udviklingspunkter ser de? Hvad oplever de som mine stærkeste kompetencer? Og hvor kan jeg blive endnu bedre? 

- Samtidig kan jeg allerede nu mærke, at det er enormt givende at møde andre ligesindede, der deler mine drømme, tanker og ambitioner om ledelse.

Selvindsigt er vigtigt som leder

- Jeg ser frem til at arbejde med mig selv og få en større selvindsigt, så jeg kan udvikle mig til den bedste leder, jeg kan blive.

Dorthe er overbevist om, at coaching kan give hende nye perspektiver på, hvordan hun går til opgaver, udfordringer og samarbejder i det daglige:

- Jeg kan allerede mærke, at jeg er blevet mere opmærksom på, hvordan jeg påvirker mit team og mine kolleger.  

- Det er også blevet klart for mig, hvor vigtigt det er ikke at sætte mennesker i bås men anerkende, at vi har forskellige perspektiver og tilgange.

- Dét, der virker godt for mig, virker ikke nødvendigvis for en anden.  Det vil jeg helt sikkert tage med mig den dag, jeg selv bliver leder, pointerer hun. 

Christian Bryder Dolberg

Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger til coaching-forløbet, da jeg var usikker på, hvad jeg skulle bruge det til. Men set i bagspejlet er det netop den individuelle coaching, som har givet mig allermest.

Christian Bryder Dolberg
Investeringsrådgiver, Sparekassen Kronjylland

Jeg er blevet mere bevidst om, hvordan jeg virker på andre

Nysgerrig på ledelse 

Christian var ikke i tvivl, da han blev tilbudt at deltage i sparekassen lederafklaringsforløb.

- Jeg har i flere år været nysgerrig på ledelse. Så da jeg hørte om det her forløb, var jeg sikker på, at det var noget for mig.  

- Jeg er vant til at tage et stort ansvar i dagligdagen, fordi min leder giver os ret frie rammer. Så jeg griber mange muligheder for at sætte mit præg på afdelingen og tager også del i mange strategiske projekter.  

 - Det nye for mig har derfor særligt været personaleledelsen og det med at give sparring og feedback. Det er for mig et helt centralt aspekt af ledelse og noget af det, jeg finder allermest interessant, fortæller han.

God sparring med min coach 

- Det bedste har helt klart været samtalerne med min coach. Det er jo sjældent man har mulighed for at fokusere ind på sig selv og arbejde med sine udfordringer, styrker og udviklingspunkter.  

- Jeg havde fx udfordringer med gruppearbejdet, og der fik jeg rigtig god sparring fra min coach. Vi talte fx om, hvordan jeg typisk agerer i en gruppe, hvor vigtigt det er at forventningsafstemme - og hvordan man både kan være tro mod sig selv og give plads til andre.  

- Generelt har jeg fået en større bevidsthed om, hvordan jeg ’virker’ på andre. Det er helt sikkert indsigter, jeg kan bruge den dag, jeg bliver personaleleder, siger Christian. 

as3_2017_1404-756712-edited

Skal vi bidrage til udvikling af jeres ledere?

Coaching er et oplagt værktøj, når I vil udvikle ledere og medarbejdere. AS3 samarbejder med både private og offentlige organisationer om coaching af medarbejdere og ledere på alle niveauer.

AS3 Transition

Vil du vide mere?

Grethe Damsgaard

Grethe DamsgaardMarkedschef i AS3 Transition

T: 25 42 22 85 M: gda@as3.dk