Case Visma e-conomic: Psykologisk tryghed er fundamentet for det hele
Et fælles sprog, ærlige samtaler og mod til at udfordre hinanden gør hverdagen bedre og teams stærkere
Tryghed, der flytter mennesker og resultater
"Psykologisk tryghed handler ikke om at have det hyggeligt – det handler om at turde sige det svære"
Hos e-conomic er psykologisk tryghed ikke en fluffy følelse eller endnu et HR-projekt. Det er et konkret, hverdagsnært fokuspunkt, der gør det muligt at udfordre, lytte, dele, samarbejde og løse opgaver bedre.
Gennem ambassadørforløb, ledertræning og tydelig forankring i organisationen er begrebet blevet en aktiv del af kulturen. Det skaber ikke kun bedre trivsel – det skaber bedre teams og bedre resultater.
I videoen fortæller tre medarbejdere fra det Visma-ejede selskab, hvordan de konkret arbejder med psykologisk tryghed i hverdagen. Du møder en teamleder, en account manager og en senior HR-konsulent. Alle med hver deres rolle og perspektiv på, hvordan psykologisk tryghed ikke bare styrker trivslen, men også løfter performance og faglig kvalitet.
Psykologisk tryghed handler for mig om at skabe et rum, hvor der er plads til forskelligheder, og plads til, at man kan sige sine meninger, man kan dele tanker og idéer – og at man kan gøre det, hvor det føles trygt og rart i maven.
Rikke Due
Senior People Consultant

Et fælles sprog for det svære – og det vigtige
"Psykologisk tryghed handler for mig om at skabe et rum, hvor der er plads til forskelligheder, og plads til, at man kan sige sine meninger, man kan dele tanker og idéer – og at man kan gøre det, hvor det føles trygt og rart i maven," siger Rikke Due, Senior People Consultant og projektleder på arbejdet med psykologisk tryghed.
Rikke fortæller, hvordan e-conomic har forankret arbejdet gennem ambassadørkurser og ledersparring i samarbejde med AS3 og ledersparring. "Det har gjort det langt nemmere at tale om det, når noget er svært, fordi vi har et fælles begreb, vi kan bruge. Det bliver ikke kritik – det bliver dialog."
Et konkret redskab i samarbejdet
For Casper Weichel, Account Manager, er begrebet psykologisk tryghed blevet en nøgle til at håndtere samarbejdet i et team, der ikke altid automatisk deler tanker og refleksioner.
"Jeg sidder i en afdeling med 11 mænd. Mænd kan godt være lidt stive i det. Men når vi har et fælles begreb som psykologisk tryghed, så bliver det nemmere at sige: 'Jeg er faktisk utryg ved det her.' Det giver adgang til helt andre samtaler."
Casper har også oplevet, hvordan det at være ambassadør gør det muligt at træde ind i svære situationer og gøre en forskel. "Jeg blev kontaktet, fordi to kollegaer var utrygge. Vi kunne løse det, fordi vi havde begrebet og en fælles forståelse."
Et nyt sprog for noget vi ellers tier om
Josephine B. Christensen, teamleder i support, ser psykologisk tryghed som en direkte vej til et mere professionelt og udviklende team.
Hun oplever, at trygheden skaber bedre opgaveløsning, ærlig feedback og en mere effektiv hverdag.
"Det absolut vigtigste for mig er, at vi kan udfordre hinanden. Det er der, vi får nye ideer og opdager, når noget kan gøres bedre. Vi bliver simpelthen bedre og mere professionelle."
Alle tre fremhæver, at psykologisk tryghed ikke handler om at pakke ting ind – men om at kunne sige tingene direkte, ærligt og ordentligt.
Det er ikke bare en følelse. Det er et redskab. Et sprog. En kultur.
Samarbejdet med AS3
-
Workshop for Management
Management-teamet arbejdede selv med psykologisk tryghed som fundament for retning, relationer og kultur i hele organisationen.
-
Ledertræning
Alle ledere blev trænet i psykologisk tryghed og klædt på til at forankre arbejdet i deres teams via lokale aktiviteter og dialog.
-
Træning af ambassadører
Udvalgte medarbejdere blev uddannet som ambassadører og fik værktøjer til at fremme psykologisk tryghed i hverdagen og støtte deres kolleger.
-
Ledercoaching
Individuel coaching hjalp ledere med at arbejde med tryghed i praksis og håndtere bl.a. dilemmaer, feedback, autonomi og kulturel diversitet.
Gør psykologisk tryghed til en styrke i din organisation
Psykologisk tryghed er ikke noget, der opstår af sig selv – det kræver bevidsthed, handling og forankring. Hos AS3 hjælper vi jer med at gøre begrebet konkret og anvendeligt i jeres hverdag – uanset om det handler om ledelse, samarbejde eller kulturudvikling.
Kontakt os, hvis I vil høre mere om, hvordan I kan komme i gang – eller tage næste skridt.
Vil du vide mere?
