<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Skandia medarbejderinvolvering og lederkommunikation

Outplacement | Læs på 1 min

"Det er jo ikke farligt at være tydelig som leder"

Mette Skole Mikkelsen

Læs om, hvordan lederne i Skandia involverede medarbejderne ud fra et frivillighedsprincip, der resulterede i, at hver enkelt medarbejder aktivt tog stilling til, om de ønskede at være en del af den nye organisation. Eller om de hellere ville tage imod en attraktiv fratrædelsespakke.

Skandia har over 150 års historie bag sig og forvalter næsten 400 milliarder kroner for 2,5 millioner kunder i hele Skandinavien. Selskabet har forretningsområder inden for pension, investering og sundhed.

For en håndfuld år siden skulle Skandia dog spare. Ikke lidt, men meget. Omkostningerne var for høje, og bestyrelsen beordrede effektiviseringer. En gennemgribende proces, som dog skulle afspejle to af virksomhedens nøgleværdier: rummelighed og gennemsigtighed.

Download e-bog om planlægning af opsigelsesrunder 

Det lærte Skandia af forløbet:

  • Det er nødvendigt med en meget klar og tydelig dialog mellem leder og medarbejder for at sikre, at man kender de forventede krav. Lederne skal trænes i dette, da ikke alle mestrer det.
  • Dialogen skal foregå løbende og ikke kun i forbindelse med ekstraordinære processer.
  • Det gavner effektiviteten, at hver medarbejder træffer aktive valg om sin karriere.
  • Det er langt stærkere selv at komme med et forslag som medarbejder end at blive stillet over for et.
  • For at kunne melde sig frivilligt er det afgørende, at man kender sine værdier, kompetencer og jobønsker.
  • Det er motiverende for indsatsen i jobsøgningsprocessen, at en medarbejder kan sige, at man selv er gået – frem for, at man er blevet opsagt.

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 internationalt anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Mette Skole Mikkelsen

Mette Skole Mikkelsen

Marketing Manager hos AS3 Transition & AS3 Executive siden februar 2019, hvor hun arbejder med branding og lead generering via inbound marketing. Tidligere 6 år som marketingchef hos det digitale konsulenthus Novicell og 3 år som online marketingkonsulent.

Forrige indlæg

Hvad er coaching?

Næste indlæg

MUS er spild af tid

Kommenter indlægget