<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

as3_2017_1404-756712-edited.jpg

Outplacement | Læs på 2 min

Formål: Et nyt job. Middel: Den rigtige jobrådgiver

Pernille Ross

Vores arbejdsliv er fuldt af forandringer. De kommer, hvad enten vi vil det eller ej. Forandringer kan være en opsigelse, omskoling, forfremmelse eller omstrukturering. Eller bare nye arbejdstider.

Jeg møder hver eneste dag personer, der står midt i forandringer, jobmæssige forandringer. Store som små. Og det er de færreste, der klarer sig igennem denne proces uden at få hjælp eller sparring til, hvordan de tackler forandringen.

Står du foran den nok største jobmæssige forandring, en opsigelse, og har du fået et outplacement-forløb, så får du brug for en kompetent rådgiver. Men hvilke krav bør du stille til den rådgiver, du vælger?

Svaret er umiddelbart ikke let. For der er bare nogle mennesker, vi svinger bedre med end andre. Men jeg vil gerne give dig nogle gode råd med på vejen.

En jobrådgiver skal stoppe tankemylder

Hvis du lige har fået din opsigelse i hånden, vil der ofte være en masse praktiske spørgsmål, der suser rundt i hovedet på dig. Hvad med terminen på huset? Skal sommerferien nu aflyses? Måske er du også usikker på, om dine kvalifikationer stadig er brugbare på jobmarkedet? Og om du nogensinde kommer i arbejde igen? Eller finder et job, der er ligeså interessant som det, du netop er opsagt fra?

Alle de tanker, der følger dig, skal din jobrådgiver kunne rumme. Og filtrere. Og hjælpe med at håndtere. Og i sidste ende motivere og udfordre dig, så du når dit mål; at få et nyt job. Og gerne det rigtige job. Der skal med andre ord være kemi og fortrolighed imellem jer.

Kemien opstår, når du sidder over for en rådgiver, der formår at lytte til dig, men også kan coache dig til at finde svarene på de udfordringer, der måske lige nu stopper dig i jagten på dit næste job.

Erfaring og indsigt tæller

Den rette kemi betyder meget. Men ikke alt. Det er også vigtigt at se på, hvilke faglige kompetencer din jobrådgiver kan byde ind med.

Det er måske upopulært at sige det, men jeg tør godt stå ved, at der er nogle, der ved noget om jobrådgivning, og andre, der ikke gør. Og ofte hænger rådgiverens viden og indsigt sammen med erfaring fra nogle år på arbejdsmarkedet.

Jeg tror på, det er vigtigt at vide, hvad man taler om. Så når du vælger jobrådgiver, skal du kigge på, om han/hun har: 

  • Erfaring fra flere forskellige jobs
  • Erfaring med ledelse
  • Erfaring fra flere brancher
  • Kendskab til jobmarkedet i netop dit område

Når missionen er at finde det helt rigtige job, skal din rådgiver også have arbejdet med rekruttering – enten som rekrutterende leder, som en del af en HR-afdeling eller som ansat i rekrutteringsbranchen.

Og så er der et element, der er uhyre vigtigt: I dag foregår jobsøgning og rekruttering ofte på sociale medier eller via netværk. Din rådgiver skal derfor også kunne guide dig, så du bliver bedre til at netværke og navigere i det digitale jobunivers.

Pernille Ross

Pernille Ross

Uddannet psykoterapeut, HD (A) og certificeret coach. Har mere end 15 års erfaring som leder inden for blandt andet forandringsledelse, forretningsudvikling og marketing både nationalt og internationalt. 9 års erfaring som selvstændig coach, rådgiver, facilitator og psykoterapeut med fokus på udvikling af individuelle personers og gruppers faglige og personlige potentialer. Er i dag fagchef for outplacement i AS3 Transition. Har været tilknyttet virksomheden siden 2004.

Forrige indlæg

Ledelse efter en opsigelsesrunde - sådan gør du

Næste indlæg

8 gode råd til at skabe fremtidens performancekultur

Kommenter indlægget