<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Faglige vitaminer til din ferieramte hjerne

Her får du erhvervspsykologernes anbefalinger til ny og spændende faglitteratur, du kan pakke med i feriekufferten - eller kickstarte hverdagen med, når du er retur. 

Sarah rund
Sarah Beg: 'Big Feelings - How to Be Okay When Things Are Not Okay' af Liz Fosslien og Mollie West Duffy

Big FeelingsMenneskets følelser spiller en stor rolle i vores arbejdsliv. De hjælper os med at løse arbejdsopgaver, træffe beslutninger, være kreative og samarbejde. Men de mange følelser kan også skabe 'støj' for os selv og andre omkring os, hvis de ikke håndteres godt. Fx usikkerhed, vrede, perfektionisme, fortvivlelse og fortrydelse – alt sammen følelser, jeg igennem mit arbejde ser udspille sig i mange afskygninger hos ledere og medarbejdere.

Bogen er fyldt med gode beskrivelser og praktiske råd til at håndtere store følelser. Liz og Mollie gør et suverænt stykke arbejde ved både at tilføje en masse humor, praktiske råd og små, sjove tegninger, hvilket gør den både letforståelig og underholdende. 

 

Peter rundPeter Norlyk: 'Think again' af Adam Grant

Think Again Adam GrantI en konstant omskiftelig verden er evnen til at tænke og lære uundværlig. Men paradoksalt nok betyder omskifteligheden også, at viden kan blive forældet, hvorfor evnen til at aflære og gentænke bliver lige så vigtig.

En kernepræmis i bogen er, at open-mindedness og intellektuel ydmyghed er en evne, der ligesom muskler faktisk kan trænes, og at det faktisk kan være godt at udfordre sine gamle antagelser og skifte mening fra tid til anden. 

 

Lotte rund-1
Lotte Nielsen: 'Pause Power' af Pia Hauge

Pausepower Pia Hauge

Da jeg sidste sommer kæmpede med et piskesmæld, opdagede jeg for alvor vigtigheden og værdien af at holde pauser. Der er nemlig POWER i pausen, som min fysioterapeut så rigtigt sagde dengang; et mantra Pia Hauge gentager og udfolder i sin nye bog, som jeg glæder mig til at pause mig igennem denne sommer.

Husk, pauser er ikke tegn på dovenskab, men et klogt valg, hvis du vil bevare både din fysiske og mentale sundhed. Så næste gang du føler dig fanget i arbejdshektikken (eller keder dig ved poolen), så tøv ikke med at tage en velfortjent pause med denne bog. Jeg tror, du bliver overrasket over, hvor meget godt flere pauser i hverdagen gør dig.  

 

Rasmus rund (1)
Rasmus Graucob: 'Pseudoarbejde - hvordan vi fik travlt med at lave ingenting' af Dennis Nørmark og Anders Fogh Jensen

PseudoarbejdeGlæd dig til et provokerende og tankevækkende indspark i debatten om det moderne arbejdsliv.

Med gode cases og historier illustrerer forfatterne på humoristisk vis, hvad flertallet foretager sig i deres arbejdstid – alt sammen i et forsøg på at genopdage meningen med arbejdet, der på forunderlig vis er gået tabt.  

 

Mie-Marie rund
Mie Marie Hye-Hestvang: 'Processer & procesledelse' af Benedikte Madsen

Processer og procesledelse Benedikte Madsen

Bogen udfolder, nuancerer og konkretiserer procesledelse ved at fokusere på mentale, relationelle og organisatoriske processer. Benedicte Madsen er en af de teoretikere, der i det senere år har betydet mest for mig og mit arbejde som erhvervspsykolog, coach og procesfacilitator.

I vores coachinguddannelse læner vi os op af flere af hendes bøger, modeller og forståelser. Med denne bog håber jeg på at få endnu mere “Benedicte Madsen” med mig. 

 

Jacob rundJacob Gram: 'Ledelse' af Alex Ferguson

Ledelse Alex FergusonDen nok største og mest succesfulde fodboldtræner nogensinde har skrevet en anekdotisk og håndgribelig guide om ledelse, baseret på skottens liv og erindringer fra sin tid i Manchester United.

Ferguson hævder ikke at være en stor ledelsesteoretiker, men formår alligevel på en både ydmyg og direkte facon at formidle, hvordan man skaber betingelserne til at få mennesker til både at trives og yde deres absolut bedste. Et “must read” for dig der enten er interesseret i sport og/eller ledelse som disciplin.

 


Camilla rundCamilla Lange: 'The Psychological Safety Playbook' af Karolin Helbig og Minette Norman
The psychological Safety Playbook

Her får du 25 bud på, hvordan du som leder kan arbejde med psykologisk tryghed i sit team. Og ikke nok med det, så beskriver forfatterne både hvorfor man som leder bør afprøve hver af de 25 aktiviteter, og hvordan man kan gøre det.  

Endnu en fordel er, at det ikke er en bog, du behøver at læse fra start til slut – i stedet kan du dykke ned i lige de aktiviteter, der taler mest til dig.   

 

Thomas rund
Thomas Lange: 'Mere er aldrig nok' af Niels Overgaard

mere-er-aldrig-nokOpfølgeren på “Det handler ikke om dig” handler om vejen til et lykkeligt liv ud fra den antikke filosofi stoicisme.

I en tid, hvor du altid kan tilstræbe en lidt flottere titel eller en lidt smartere kaffemaskine, glemmer vi, at den gennemsnitlige dansker har tilstrækkelig ydre omstændigheder til et meningsfuldt og lykkeligt liv. Så måske søger vi lykken de forkerte steder, hvis den ikke er indtruffet? 

Vil du høre mere

Udfyld formularen, hvis du ønsker sparring eller har spørgsmål til emnet.
Så kontakter jeg dig.

Anne Lindskov Hededal
Anne Lindskov Hededal
Content & Campaign manager i AS3 Transition og AS3 Executive
Gift ved første blik
Medarbejderudvikling

5 ting, vi kan lære af Gift ved første blik

Spil din leder god
Medarbejderudvikling

Spil din leder god og få den leder, du fortjener

Når kontoret er tomt, træder skyggerne frem
Medarbejderudvikling

Når kontoret er tomt, træder skyggerne frem