<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

Balance mellem krav og ressourcer giver øget trivsel

Stress og trivsel, Video | Læs på 1 min

Skab balance mellem krav og ressourcer og få øget trivsel

Carsten Berg

I AS3 har vi de sidste 25 år beskæftiget os med, hvordan vi som mennesker har det. Vi har samlet information og oplysninger om, hvilke faktorer der oftest medfører mistrivsel eller stress.

Resultatet er, at mennesker har brug for at opleve en balance, mellem de krav de stilles overfor, og de ressourcer de her til rådighed.

Menneskets behov for balance kan illustreres ved at tegne en balancebom, hvor personen står på.

På den ene side af balancebommen illustreres de krav, som personen oplever. Det kan være både egne, indre krav, men det kan også være ydre krav.

De ydre krav omfatter for eksempel, de krav jeg som menneske oplever, at organisationen, min leder, stiller til mig. For at skabe balance illustreres der på den anden side af balancebommen de ressourcer, jeg som menneske har til rådighed.

Download stress guide - gratis e-bog

Ressourcerne kan også beskrives i forhold til indre og ydre ressourcer.

De indre ressourcer er typisk dem jeg repræsenterer i form af min kapacitet, mine kompetencer, min fysiske formåen, og hvordan min trivsel overordnet er.

Mine ydre ressourcer er dem, jeg kan trække på. Det kan for eksempel være i forhold til det samarbejde, der er i teamet eller i forhold til andre ressourcer, der måtte være i organisationen eller eksternt.

Kernen er at blive opmærksom på, hvad det er for krav der egentlig stilles, både indre og ydre, og hvad jeg egentlig har af ressourcer, således at balancen opretholdes bedst muligt.

Læs også: Når grøn salat og træningsprogrammer skaber forretning

 

Carsten Berg

Carsten Berg

Uddannet psykoterapeut, Master Class i erhvervspsykologi og certificeret coach. Tidligere leder gennem 12 år hos SDC, Key Account Manager hos WM-Data og selvstændig i 11 år sin egen konsulentvirksomhed Human Progress Compagny. Har arbejdet med erhvervsrådgivning siden 2002. Business Specialist, Stress & Well-being. Har været hos AS3 Transition siden 2013.

Forrige indlæg

Lederen skal skabe den gode relation

Næste indlæg

Coaching er ikke et quick fix

Forrige indlæg

Lederen skal skabe den gode relation

Næste indlæg

Coaching er ikke et quick fix

Kommenter indlægget