<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

Lederen skal skabe den gode relation

Stress og trivsel, Video

Lederen skal skabe den gode relation

Carsten Berg

Den nærmeste leder har en af de vigtigste roller og funktioner i håndteringen af det psykiske arbejdsmiljø i enhver organisation. Den nærmeste leder har en unik position til at indgå i dialogen med medarbejderen om trivsel, mistrivsel og stress.

Det er afgørende for dialogen mellem lederen og medarbejderen, at de har en god relation, og derfor skal lederen arbejde på at skabe denne

Noget af det vigtigste, når lederen og medarbejderen skal skabe en god relation er, at lederen rent faktisk forstår medarbejderens perspektiv.

Det kan blandt andet være i forhold til krav og ressourcer, eller i forhold til hvad der i øvrigt optager medarbejderen vedrørende trivsel, mistrivsel og stress.

Det er vigtigt, at lederen er opmærksom på at undersøge medarbejderens perspektiv for at skabe en god relation.

Download stress guide - gratis e-bog
Som leder lægger jeg mærke til, at der ofte bliver taget en hurtig beslutning og sat en hurtig referenceramme, fordi vi jo også skal videre.

Det er derfor utrolig vigtigt, at når vi har dialogen om trivsel, at lederen sætter tid af til at vise det nærvær og vise den tillid, som er helt essentiel for, at medarbejderen kan mærke, at det her er oprigtigt ment og følt. 

Læs også: 7 trin til en dialogisk trivselskultur

Carsten Berg

Carsten Berg

Uddannet psykoterapeut, Master Class i erhvervspsykologi og certificeret coach. Tidligere leder gennem 12 år hos SDC, Key Account Manager hos WM-Data og selvstændig i 11 år sin egen konsulentvirksomhed Human Progress Compagny. Har arbejdet med erhvervsrådgivning siden 2002. Business Specialist, Stress & Well-being. Har været hos AS3 Transition siden 2013.

Forrige indlæg

Hvad er stress?

Næste indlæg

Skab balance mellem krav og ressourcer og få øget trivsel

Forrige indlæg

Hvad er stress?

Næste indlæg

Skab balance mellem krav og ressourcer og få øget trivsel

Kommenter indlægget