<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

as3_kbh_0313-717190-edited.jpg

Stress og trivsel, Video

Dialog er afgørende, når en langtidssygemeldt vender tilbage

Carsten Berg

Hver femte langtidssygemeldte, der vender tilbage til job, er ikke i det eksisterende job efter et halvt år. Det viser en række undersøgelser og statistikker. Dialogen mellem medarbejderen og den nærmeste leder er afgørende for en succesfuld tilbagevenden.

(Teksten nedenfor er en transkribering af videoen)

Når en langtidssygemeldt medarbejder vender tilbage til jobbet, er det afgørende, at medarbejderen og den nærmeste leder får skabt en god dialog og forventningsafstemning for begge parter.

Målet med dialogen er, at medarbejderen på en værdig og hensigtsmæssig måde kan genindtræde i jobbet.
Lederen har derfor en afgørende rolle for medarbejderens tilbagevenden.

Download stress guide - gratis e-bog

Noget tyder dog på, at lederne er spændt for af andre årsager, og derfor kommer til at svigte medarbejderen, der har været langtidssygemeldt på grund af for eksempel stress, mistrivsel eller udbrændthed.

Årsagen til sygemeldingen er mindre afgørende, men hvis ikke der skabes en god dialog, bliver tilbagevendingen ikke håndteret på en hensigtsmæssig måde.

Læs også:7 trin til en dialogisk trivselskultur

 

Carsten Berg

Carsten Berg

Uddannet psykoterapeut, Master Class i erhvervspsykologi og certificeret coach. Tidligere leder gennem 12 år hos SDC, Key Account Manager hos WM-Data og selvstændig i 11 år sin egen konsulentvirksomhed Human Progress Compagny. Har arbejdet med erhvervsrådgivning siden 2002. Business Specialist, Stress & Well-being. Har været hos AS3 Transition siden 2013.

Forrige indlæg

Gratis e-bog: Sådan skaber coaching resultater

Næste indlæg

Fælles sprog sikrer et godt psykisk arbejdsmiljø

Forrige indlæg

Gratis e-bog: Sådan skaber coaching resultater

Næste indlæg

Fælles sprog sikrer et godt psykisk arbejdsmiljø

Kommenter indlægget