<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
KHO_4-622668-edited.jpg

| Læs på 4 min

Topchef: ”At lave et opslag på sociale medier kan være mindst ligeså effektivt som at sætte en annonce i avisen”

Henrik Boye Ebbesen

Flere og flere danske topledere bruger sociale medier til at kommunikere med kunder og pressen. En af dem er CEO hos SimCorp, Klaus Holse. I dette interview fortæller han, hvorfor tilstedeværelsen på de sociale medier styrker såvel forretningen som hans personlige brand.

Klaus Holse er i ikke i tvivl: Det er en rigtig god idé for en topchef at være aktiv på et eller flere sociale medier:

”Hvem som helst er jo på de sociale medier. Virksomhedens kunder, samarbejdspartnere, konkurrenter og pressen. Så jeg kan faktisk ikke finde argumenter for, at jeg som øverste leder af virksomheden ikke skulle være det,” forklarer han.

Der findes i dag mange forskellige sociale medier at vælge imellem, men Klaus Holse har valgt at bruge LinkedIn og Twitter som sine foretrukne kommunikationskanaler.

”Jeg har også en Facebook-profil, men den er udelukkende forbeholdt mit private netværk. Så når du skal se en opdatering fra SimCorps Klaus Holse skal du gå ind på enten LinkedIn eller Twitter,” siger han.

Åbner døren til nye kunder

SimCorp leverer finansielle it-løsninger til virksomheder over hele verden, og Klaus Holse vurderer, at hans tilstedeværelse på de sociale medier har en positiv afsmitning på forretningen.

”Når jeg møder direktøren for en ny, potentiel kunde, oplever jeg ofte, at han eller hun forud for mødet har været inde på min profil og set, hvad jeg har skrevet. Det betyder, at vi et udgangspunkt for vores samtale, og så er vejen fra dialog til forretningsaftale lettere.”

Effekten af en topleders indsats på de sociale medier kan være svær at måle. Men ifølge Klaus Holse påvirker alt, hvad virksomheden og dens leder gør, siger og kommunikerer, muligheden for at skabe forretning. Og alt, hvad man ikke gør, er en spildt mulighed for at styrke sit brand og omdømme.

”At lave et opslag på sociale medier kan være mindst ligeså effektivt som at sætte en annonce i avisen. Jeg er sikker på, at flere af SimCorps kunder vælger at indlede en dialog med os frem for en konkurrent fordi, de har set et opslag fra en eller flere SimCorp-medarbejdere, de synes er fornuftigt. Det giver helt enkelt min virksomhed et forspring frem for de konkurrenter, hvor medarbejderne eller toplederen er helt tavse på de sociale medier,” mener Klaus Holse.

Sæt dit personlige præg

Normalt opdaterer Klaus Holse sin profil på LinkedIn mellem to og fire gange om måneden.

”Det er det aktivitetsniveau, der lige nu passer ind i min hverdag,” siger han.

I nogle virksomheder får topchefen hjælp til at opdatere sine profiler på de sociale medier af en marketings- eller kommunikationsafdeling, men Klaus Holse laver selv alle sine opslag.

”Mine følgere skal kunne fornemme, at det er mig, der står bag. De skal kunne se det personlige i mine opslag. Jeg skriver derfor altid om noget, jeg selv synes er interessant. Eller linker til en artikel, som er relevant for mig – og som jeg gerne vil dele,” forklarer Klaus Holse og uddyber:

”Når jeg laver et opslag, så er det Klaus Holse og ikke SimCorp, der skriver. Det er klart, at mange af mine opslag handler om noget, der er relevant for mig i min nuværende rolle. Men hvis jeg en dag skifter til en anden stilling eller virksomhed, så følger mine profiler på de sociale medier jo med mig. Derfor er det personlige præg vigtig.” 

Tænk strategisk over dine opslag 

De personer, der følger Klaus Holse på de sociale medier, møder sjældent et skarpt holdningsindlæg.

”Jeg kunne godt vælge at mene en helt masse om mange forskellige ting. Men det passer ikke med den rolle, jeg har. Jeg er i en virksomhed, hvor vi driver forretning – ikke en politisk organisation,” forklarer Klaus Holse.   

Af samme årsag tænker han en del over, hvad han slår op på de sociale medier. Det er ifølge Klaus Holse nødvendigt, når man som ham har knapt 5.000 forbindelser på LinkedIn.

”Jeg laver ikke bare et opslag, fordi det er ved at være længe siden, at jeg sidst har opdateret min profil. Man skal huske på, at de sociale medier er en opslagstavle, hvor alle, fx virksomhedens konkurrenter, kan følge med. Derfor tænker jeg ofte strategisk over, hvem det er, jeg gerne vil ramme med mine opslag,” forklarer Klaus Holse.

Fra tid til anden oplever Klaus Holse, at hans følgere kommenterer hans opslag.

”Jeg svarer – i det omfang det er muligt – alle. En kommentar er som regel et udtryk for, at jeg har ramt nogenlunde rigtigt med de ting, jeg har skrevet. Samtidig ser jeg en kommentar som en åbning, og det er jo også en del af en branding – både af virksomheden og mig selv.” 

Intern kommunikation ad andre kanaler

Når Klaus Holse laver et opslag på sociale medier, er der imidlertid en bestemt gruppe, han aldrig sigter på at nå: medarbejderne i SimCorp.

”Jeg bruger ikke mine opslag til at lave intern kommunikation. Det sker via andre kanaler. Hvis jeg skulle bruge min profil til den slags kommunikation, ville det kræve, at jeg var forbundet på de sociale medier med samtlige medarbejdere i virksomheden. Og det er jeg ikke,” forklarer han.

En del af hans forbindelser på LinkedIn tilhører ellers gruppen af de godt 1400 ansatte i SimCorp. Men hvis en ansat i virksomheden ønsker at være forbundet med Klaus Holse, skal LinkedIn-anmodningen kommer fra medarbejderens side.

”Jeg sender ikke en anmodning på et socialt medie til en medarbejder. Hvis jeg gjorde det, ville det være svært for vedkommende at sige ’nej’ – og sådan en situation vil jeg ikke sætte dem i. Hvis de ikke ønsker det, skal jeg ikke have mulighed for at følge deres aktiviteter på de sociale medier. Det vedkommer jo ikke mig, hvis de eksempelvis bliver forbundet med en headhunter.” 

Klaus Holse (født 1961) har siden 2012 været CEO for SimCorp. Inden da var han Corporate Vice President ved Microsoft, hvor han havde ansvaret for Vesteuropa. I dag er han er desuden bestyrelsesformand for it-softwarevirksomhederne EG A/S og Lessor A/S.

Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Tidligere content manager fra 2016 til 2020. Producerede artikler, guides, e-bøger og cases til AS3’s digitale platforme.

Kommenter indlægget

Vil du kontaktes

Mest læste indlæg