<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
as3_2017_2994-022420-edited.jpg

Arbejdsmarkedet | Læs på 2 min

Sådan opnår du resultater med LinkedIn

Henrik Boye Ebbesen

Hvis du har en LinkedIn-profil uden helt at vide hvorfor, bør du læse med her. Første skridt mod at opnå konkrete resultater med LinkedIn er nemlig at gøre sig klart, hvad det er, du ønsker at opnå.

I dag bliver en stor del af alle ledige jobs besat via netværk. Og på LinkedIn har du blandt andet mulighed for at opbygge det netværk, der kan hjælpe dig videre i din karriere. Men det kræver, at du arbejder strategisk med LinkedIn.

Alt for få har nemlig et klart og tydeligt svar på spørgsmålet: ”Hvorfor har du en LinkedIn-profil?”.

Hos mange er svaret derimod: ”Jeg har en LinkedIn-profil, fordi alle andre har en.”

Opbyg dit personlige brand

På LinkedIn bør du arbejde på at skabe dit personlige brand og opbygge et strategisk netværk. Dit personlige brand er det, andre siger om dig, når du ikke er til stede. Og det er ikke nødvendigvis det, du selv tror, det er.

Dit personlige brand er utrolig vigtigt. Det kan i sidste ende være det, der afgør, om du får det job, du søger, om du lander den forfremmelse, du ønsker, eller bliver en del af et spændende projekt i din afdeling.

Det er langt fra alle mennesker, der formår at give omverdenen et tydeligt billede af, hvad deres personlige brand er. Men på LinkedIn har du netop mulighed for at skabe det udtryk, du ønsker, andre skal have af dig.

Du er garanteret dygtig til dit arbejde. Men hvis der ikke er nogen, der ved det, kan du ikke bruge det til ret meget. Derfor skal du have dit personlige brand ud at leve, så andre kan se, hvad du er værd.

LinkedIn er et marathon-løb

Du skal se LinkedIn som et marathon-løb i stedet for en sprint. Det gælder om at opbygge stærke relationer, og det tager tid. Derfor bør du både arbejde strategisk med LinkedIn, når du søger arbejde, men også når du ér i arbejde.

Det kan nemlig være tidskrævende at opbygge stærke relationer. Ved at bruge LinkedIn aktivt, mens du har et job, styrker du dit personlige brand og opbygger stærke relationer, som kan komme dig til gavn senere hen.

En måde at opbygge stærke relationer på med LinkedIn er ved at bruge ’LinkedIn Strategy Canvas’. Canvasset skal ses som et tanke- og tegnebræt, der indeholder 11 kasser, som du bør tænke igennem, når du arbejder strategisk med LinkedIn.

I denne artikel gennemgås de 11 kasser én for én, og du finder også en printvenlig skabelon, som du kan bruge, når du skal lave din egen, personlige ’LinkedIn Strategy Canvas’.
Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Tidligere content manager fra 2016 til 2020. Producerede artikler, guides, e-bøger og cases til AS3’s digitale platforme.

Forrige indlæg

En tydelig leder er troværdig

Næste indlæg

Har I styr på den nye persondataforordning? – Få advokatens 6 trin til at komme godt i gang

Kommenter indlægget