<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
En god performance-kultur i DONG Energy | AS3 Transition Blog

Performance | Læs på 2 min

Hvordan skaber DONG Energy en god performance-kultur?

Henrik Boye Ebbesen

En god performance-kultur er nøglen til at lykkes som organisation. Sådan siger Hanne Blume, HR-direktør ved DONG Energy og indlægsholder ved AS3 Transitions godmorgenmøder i november.

Men hvad er en god performance-kultur? Og hvordan skaber man den? Ifølge Hanne Blume er trivsel blandt andet afgørende for en god performance-kultur.

Øget performance er placeret højt på de danske lederes dagsorden, og 78 procent arbejder systematisk med måling af performance. Det viser en netop offentliggjort undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for AS3 Transition.

Men undersøgelsen viser også, at det øgede fokus på performance kan presse medarbejdernes work-life balance. Det er derfor vigtigt at skabe en god performance-kultur, hvor medarbejderne trives.

Et stærkt værdigrundlag

Grundlaget for performance-kulturen i DONG Energy er et stærkt værdigrundlag, som alle i organisationen kan læne sig op ad. Grundprincipperne i DONG Energy er: Integritet, passion, team, resultater og sikkerhed.

Målet er, at alle i organisationen føler tilknytning til principperne og kan arbejde ud fra dem. Derfor har alle teams haft en dialog om dem, og hvad de betyder for det daglige arbejde.

Derudover gennemsyrer de alt fra personalepolitikker til performance-processer.

Det betyder for eksempel, at i DONG Energy er dine resultaterne afgørende – og det samme er din måde at nå dem på. Derfor bliver du vurderet på begge dele.

Der bliver også fortsat løbende gjort opmærksom på principperne i dagligdagen.

Principperne pryder eksempelvis kaffekopperne, så du som medarbejder eller besøgende enten drikker af en integritets-kop, en team-kop eller af en kop med en af de tre andre værdier.

Hanne Blume fortæller, at kaffekopperne er en god anledning til, at medarbejderne får talt om principperne i dagligdagen.

 

Trivsel bidrager til høj performance

Vejen til den gode performance-kultur i DONG Energy er ifølge Hanne Blume baseret på tre grundelementer:

  • Tydelige forventninger: Den enkelte medarbejder skal vide, hvad der bliver forventet af lige præcis ham eller hende for at kunne løfte sine opgaver bedst muligt.
  • Trivsel: Når medarbejderne trives, skaber det en god grobund for en stærk performance.
  • Feedback: Løbende feedback er en nøgle til udvikling for den enkelte medarbejder.

Det tager tid at skabe en god performance-kultur, og det, der er rigtigt for én organisation, er ikke nødvendigvis det rigtige for en anden. 

Hanne Blume fremhæver, at en performance-kultur aldrig må være en, hvor medarbejderne føler sig jagtet og overvåget, og arbejdsglæde er derfor et nøgleord hos DONG Energy.

Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Tidligere content manager fra 2016 til 2020. Producerede artikler, guides, e-bøger og cases til AS3’s digitale platforme.

Forrige indlæg

8 råd til at undgå mobning på arbejdspladsen

Næste indlæg

Tjek din trivsel som du tjekker din bil: Hold øje med advarselslamperne

Kommenter indlægget