<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Outplacement er for alle typer af ansatte

Alle typer af medarbejdere, såvel topledere, mellemledere, akademikere og ufaglærte, kan komme i et outplacement-forløb.

Outplacement handler om at få en opsagt hurtigt i job igen. Og det er ikke, hvad nogen eller tror, forbeholdt en bestemt type af ansatte. Alle, uanset baggrund, kan nemlig få glæde af et outplacement-forløb. 

Under forløbet arbejder den person, der er blevet opsagt, tæt sammen med en personlig rådgiver for at opnå en afklaring på personens jobmæssige fremtid.

De fleste opsagte har naturligvis et mål om at finde et nyt job, men også efteruddannelse, start af selvstændig virksomhed eller start på en pensionisttilværelse kan være nogle af de ønsker, den enkelte kan have for fremtiden.

Der er derfor ingen kriterier for, hvilken faggruppe, branche eller placering på virksomhedens rangstige, den opsagte skal tilhøre, før han eller hun kan tilbydes outplacement.

Med andre ord er der ingen undtagelser eller begræsninger for, hvem der kan få outplacement i virksomheden. Det kan alle, kort sagt.

Arbejdsgiveren står ofte bag tilbuddet

I de senere år er det blevet langt mere almindeligt, at den virksomhed og organisation, som opsiger en eller flere medarbejdere, vælger at hjælpe de opsagte medarbejdere eller ledere godt videre ved at tilbyde dem outplacement i forbindelse med deres afskedigelse.

De fleste outplacement-forløb laves af de større, etablerede udbydere, som ikke sælger ydelser til privatpersoner, men udelukkende handler direkte med virksomheder og organisationer.

Hvis du som opsagt medarbejder ikke får tilbudt outplacement af din tidligere arbejdsgiver, har du dog stadig mulighed for selv at købe et forløb – det sker typisk gennem en af de mindre udbydere på markedet.  

Download e-bog om planlægning af opsigelsesrunder

Outplacement fører ofte til et nyt job

Kernen i de fleste outplacement-forløb er en-til-en samtaler, hvor den opsagte arbejder tæt sammen en personlig rådgiver.

Blandt de emner, de to i fællesskab arbejder med, kan eksempelvis være, hvordan den opsagte skiller sig ud til en jobsamtale. Det er nemlig en af de situationer, der kan være svær at forberede sig på, hvis du ikke har en person at sparre med. 

Den opsagte får også støtte til at afklare sine faglige og personlige kompetencer, og hvordan han eller hun skriver en god jobansøgning og laver et interessant CV - selvfølgelig så det helt rigtige job i sidste ende kommer i hus

Når en opsagt tilbydes outplacement, er medarbejderen naturligvis i fokus, men det er også arbejdsgiverens måde at sikre medarbejdere og ledere en værdig opsigelse - netop fordi arbejdsgiveren kan tilbyde de opsagte gode muligheder for at komme videre i nye job.

Vil du høre mere

Udfyld formularen, hvis du ønsker sparring eller har spørgsmål til emnet.
Så kontakter jeg dig.

Mette Pontoppidan
Mette Pontoppidan
Fagdirektør for outplacement i AS3 Transition
En juridisk guide til opsigelse af en medarbejder
Outplacement

10 regler for opsigelse af en medarbejder - en juridisk guide

Overvejelser i senkarrieren
Outplacement

Fyringen fik mig til at genoverveje den sidste del af mit arbejdsliv

Aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet
Outplacement

Aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet? Ikke alle seniorer genkender mediernes billede