<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

Hvem kan komme i et outplacement-forløb?

Outplacement

Kan alle komme i et outplacement-forløb? Svaret er: "Ja"

Lisbeth Bygsø-Petersen

Alle typer af medarbejdere, såvel ledere, akademikere og ufaglærte, kan komme i et outplacement-forløb.

I et outplacement-forløb arbejder den person, der er blevet opsagt, tæt sammen med en personlig rådgiver for at opnå en afklaring på personens jobmæssige fremtid.

De fleste opsagte har naturligvis et mål om at finde et nyt job, men også efteruddannelse, start af selvstændig virksomhed eller start på en pensionisttilværelse kan være nogle af de ønsker, den enkelte kan have for fremtiden.

Der er derfor ingen kriterier for, hvilken faggruppe, branche eller placering på virksomhedens rangstige, den opsagte skal tilhøre, før han eller hun kan tilbydes outplacement.

Med andre ord er der ingen undtagelser eller begræsninger for, hvem der kan få outplacement i virksomheden. Det kan alle, kort sagt.

Arbejdsgiveren står ofte bag tilbuddet

I de senere år er det blevet langt mere almindeligt, at den virksomhed og organisation, som opsiger en eller flere medarbejdere, vælger at hjælpe de opsagte medarbejdere eller ledere godt videre ved at tilbyde dem outplacement i forbindelse med deres afskedigelse.

De fleste outplacement-forløb laves af de større, etablerede udbydere, som ikke sælger ydelser til privatpersoner, men udelukkende handler direkte med virksomheder og organisationer.

Hvis du som opsagt medarbejder ikke får tilbudt outplacement af din tidligere arbejdsgiver, har du dog stadig mulighed for selv at købe et forløb – det sker typisk gennem en af de mindre udbydere på markedet.  

Download e-bog om planlægning af opsigelsesrunder

Outplacement fører ofte til et nyt job

Kernen i de fleste outplacement-forløb er en-til-en samtaler, hvor den opsagte arbejder tæt sammen en personlig rådgiver.

Blandt de emner, de to arbejder med, kan eksempelvis være, hvordan den opsagte skiller sig ud til en jobsamtale.

Den opsagte får også støtte til at afklare sine faglige og personlige kompetencer, og hvordan han eller hun skriver en god jobansøgning og laver et interessant CV, så det helt rigtige job i sidste ende kommer i hus

Når en opsagt tilbydes outplacement, er medarbejderen naturligvis i fokus, men det er også arbejdsgiverens måde at sikre medarbejdere og ledere en værdig opsigelse - netop fordi arbejdsgiveren kan tilbyde de opsagte gode muligheder for at komme videre i nye job.

Læs også vores gratis e-bog: Sådan leder du din organisation efter en opsigelsesrunde

Lisbeth Bygsø-Petersen

Lisbeth Bygsø-Petersen

Har arbejdet med ledelse, strategi og mennesker i over 20 år. 16 års erfaring hos SOS International som blandt andet HR-chef og assistancedirektør og 3 års erfaring som administrerende direktør på Ortopædisk Privathospital Aarhus. Derudover 3 års erfaring som coach og konsulent ved sin eget konsulentvirksomhed Bygsø Consult. Ansat som Director, Professional Skills i AS3 Transition siden 2012.

Forrige indlæg

Hvad skal du være opmærksom på, når du laver en videoansøgning?

Næste indlæg

Fortæl om dine succeser i din jobsøgning

Kommenter indlægget