<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
as3_kbh_1023-678373-edited.jpg

Outplacement | Læs på 2 min

9 ud af 10 kommer i job med outplacement

Mette Pontoppidan

Flere og flere virksomheder benytter sig af outplacement, både når de opsiger enkelte medarbejdere og i forbindelse med større opsigelsesrunder. Og det er der en god grund til – for de opsagte kommer i job med outplacement. 91 procent kommer i job inden for de første seks måneder.

Det er hårdt at blive opsagt og skulle finde vej fra ét sted på arbejdsmarkedet til det næste. Et outplacementforløb er i den forbindelse en struktureret proces, der netop kan lette vejen til den næste arbejdsplads. 

Outplacement giver den opsagte bedre mulighed for både at kapere opsigelsen og komme hurtigt og sikkert i et nyt job i et tempo, der matcher den opsagtes behov.

Det giver også arbejdsgiveren større mulighed for at skabe bedre rammer i en vanskelig tid, og virksomheden eller organisationen udviser socialt ansvar, når de opsagte medarbejdere får en håndsrækning til jobsøgningen.

Over 90 procent får job inden for et halvt år

Men hvor mange kommer egentlig i job med outplacement? Ifølge vores seneste statistikker får 91 procent af de opsagte medarbejdere, der gennemgår et outplacementforløb på seks måneder, et job inden for disse seks måneder. Et tal, der bygger på cirka 1.000 jobsøgende.

At vores outplacementforløb har så høj en succesrate skyldes i stor udstrækning samspillet mellem de jobsøgendes egen indsats og ansvarstagen for deres fremtidige karriere og den personlige støtte fra jobrådgiveren - samt en lang række jobfremmende aktiviteter i forløbet.

Download e-bog om planlægning af opsigelsesrunder

 

Med outplacement kommer jobsøgere i de rigtige job

Det er vigtigt, at de opsagte medarbejdere kommer hurtigt videre i job, men det er også vigtigt, at de kommer videre i de rigtige job.

Derfor er rådgivningens fokus altid bestemt af rådgiveren og den opsagte i fællesskab.

På den måde bliver rådgivningen en struktureret proces, der tager udgangspunkt i hver enkelt persons behov.

Med den opsagte i centrum gennemgår rådgiveren emner som jobsamtale, ansøgning og CV, og den opsagte får adgang til en stor mængde digitale værktøjer og netværks- og gruppeaktiviteter.

Outplacement: nyt job i den opsagtes eget tempo

Samtidigt er det vigtigt, at den opsagtes oplevelse af forløbet understøtter denne høje jobrate. En opsigelse er en krævende proces, og for nogle mennesker er det som et traume.

Hvis outplacement-forløbet foregår hurtigere, end den opsagte kan overskue, kan det resultere i, at den opsagte får en dårlig begyndelse i det nye job eller ikke får den rigtige støtte til at finde et nyt job.

Mette Pontoppidan

Mette Pontoppidan

Uddannet inden for Business Administration og Management. Har mange års erfaring som leder inden for blandt andet forandringsledelse, forretningsudvikling, kvalitetssikring samt salg og marketing i flere store danske virksomheder. Er i dag direktør for fagområdet outplacement i AS3 Transition. Har været ansat siden 2005.

Forrige indlæg

Coaching er ikke et quick fix

Næste indlæg

Professionel coaching giver skræddersyede resultater

Kommenter indlægget