<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Systematic Outplacementforløb

Opsigelse | Læs på 1 min

"Selv om det hører med til at være leder, er det hårdt at se deres smerte"

Mette Skole Mikkelsen

Læs om, hvordan Systematic hjalp opsagte medarbejdere videre i job gennem outplacement, som det er kutyme for virksomheden at gøre, når de er tvunget til at afskedige nogen.

Systematic er Danmarks største privatejede software- og systemhus og blev grundlagt i 1985. Virksomheden fokuserer på fire kerneforretningsområder: Public Sector, Healthcare, Defence og Intelligence & National Security.

Gennem flere år havde Systemac oplevet vækst og forventede yderligere fremgang i fremtiden. Sammensætningen var derefter, og teamet var sat. Alt var klart til kickoff. Men det utænkelige skete; de store udbud gik til konkurrenterne, og pludselig havde Systematic satset for stort. 27 personer i Danmark skulle opsiges.

 Download e-bog om planlægning af opsigelsesrunder

Det lærte Systematic af forløbet:

  • Vær grundigt forberedt, og kommuniker klart. Det er afgørende for succes.
  • Planlæg detaljeret, men vær klar til at håndtere det uforudsete.
  • Eksekver hurtigst muligt, efter beslutningen er truffet.
  • Efterlev virksomhedens værdier, også når det strammer til.
  • Klæd lederne ordentligt på, så alle kommunikerer ens.
  • Formuler en afviklingspolitik. Det er en stor fordel.

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Mette Skole Mikkelsen

Mette Skole Mikkelsen

Marketing Manager hos AS3 Transition & AS3 Executive siden februar 2019, hvor hun arbejder med branding og lead generering via inbound marketing. Tidligere 6 år som marketingchef hos det digitale konsulenthus Novicell og 3 år som online marketingkonsulent.

Forrige indlæg

"Det er løgn. Det går jo godt, så vi kan da ikke lukke"

Næste indlæg

"Vi må aldrig se vores medarbejdere som omkostninger"

Kommenter indlægget