<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Opsigelse af funktionær: Det skal jeres virksomhed vide

Før en virksomhed kan planlægge et optimalt opsigelsesforløb, er det afgørende at kende til medarbejderens forhold. Alle medarbejdere har nemlig individuelle ansættelsesvilkår. I dette blogindlæg forklarer vi, hvilke dokumenter og informationer virksomheden bør indsamle.

Opsigelser er en markant udfordring for de fleste virksomheder.

På det menneskelige plan er opsigelsesrunder en barsk omgang for både opsigende ledere og blivende medarbejdere. Men også på det praktiske og juridiske plan kan en opsigelsesrunde være udfordrende.

Mange forhold og informationer skal indhentes, før opsigelsen af en funktionær kan gennemføres på ordentlig vis. Hvis virksomhederne overser noget, kan det i sidste ende betyde, at opsigelsesbrevet mangler afgørende informationer, og opsigelsen ikke kan gennemføres på de vilkår, som virksomheden regnede med.

Derfor har vi i det her blogindlæg listet de informationer og dokumenter, som en virksomhed skal have styr på, før den optimale opsigelse kan finde sted.

Jura i forbindelse med opsigelser

Opsigelse af funktionær: Kontrakt og håndbog 

Virksomheder, der opsiger en eller flere medarbejdere, skal forberede sig grundigt, inden opsigelsen kan finde sted.

I medarbejderens ansættelseskontrakt og eventuelt virksomhedens personalehåndbog er de forhold beskrevet, som virksomheden skal kende til. Først efterfølgende kan et ordentligt opsigelsesforløb sættes sammen.

Forhold tages i betragtning

Medarbejdere kan ikke bare opsiges fra den ene dag til den næste.

Opsigelsesvarsel, medarbejderens rolle i opsigelsesperioden, hvad sker der med pension, bonusordninger, firmatelefonen og andre mere eller mindre lavpraktiske forhold må tages i betragtning, før virksomheden skriver opsigelsesbrevet og opsiger medarbejderen.

Derfor er det afgørende, at virksomheden indsamler præcist de informationer, som beskriver medarbejderens ansættelsesvilkår.

Dokumenter og dokumentation

For at kende medarbejderens ansættelsesvilkår skal virksomheden sørge for at have adgang til den nødvendige dokumentation.

De to vigtigste dokumenter er medarbejderens ansættelseskontrakt og virksomhedens personalehåndbog. Med de to dokumenter til rådighed kan virksomheden danne sig et klart billede af medarbejderens rettigheder, i forbindelse med et opsigelsesforløb.

Indsigt i lønforhold

Det kan også være fornuftigt at indhente medarbejderens seneste lønseddel. På den måde er virksomheden sikker på at være up to date på medarbejderens løn og pensionsforhold.

Set fra virksomhedens perspektiv er det hensigtsmæssigt at kunne formulere et opsigelsesbrev, der er så præcist som muligt. Derfor er det nødvendigt at indhente dokumentation.

Hvis du vil vide mere om dokumentation og opsigelser, kan vi anbefale at downloade vores e-bog om jura i forbindelse med opsigelser 

Vil du høre mere?

Udfyld formularen, hvis du ønsker sparring eller har spørgsmål til emnet. Så kontakter vi dig.

Kontakt os i dag
AS3 Transition
Gitte Hou
Opsigelse

Opsagt i en moden alder – hvad nu?

En juridisk guide til opsigelse af en medarbejder
Opsigelse

10 regler for opsigelse af en medarbejder - en juridisk guide

Tiden efter en opsigelsesrunde
Opsigelse

Efter opsigelsesrunden: Hold fokus på de blivende medarbejdere