<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ledelse | Læs på 1 min

Husk på, når du konfliktmægler: Sproget er ikke gratis...

Thomas Lange

Som leder eller HR skal du fra tid til anden konfliktmægle mellem eksempelvis to medarbejdere. Men ved du, hvilken betydning sproget og bestemte ord kan have for relationen mellem mennesker, særligt ved konflikter?

Thomas-konflikthåndtering-subs DELT

I videoen her får du 3 huskeregler til dig som leder. Brug dem, når du skal guide dine medarbejdere ud af konflikter og sikre et godt samarbejde fremover.

1. Hold øje med optrappende og nedtrappende sprog (tal om JEG i stedet for DU)

2. Nøgleord er vigtige (lyt efter særlige ord og metaforer)

3. Kig fremad (i stedet for at sidde fast i hvad-skete-der-og-hvem-har-ret)

 

Thomas Lange

Thomas Lange

Erhvervspsykolog samt trivsels- og udviklingskonsulent hos AS3 Transition med fokus på at hjælpe danske virksomheder med at skabe ledelse, der understøtter høj trivsel og forebygger stress. Har tidligere arbejdet med intern ledelsesudvikling for Roskilde Festival, som frivillig rådgiver i en række NGO’er samt som bestyrelsesformand i Psykologisk Korttidsrådgivning Vesterbro. Tidligere holdunderviser i tre fag på Københavns Universitet: Arbejds- og Organisationspsykologi, Udviklingspsykologi og Kognitionspsykologi.

Forrige indlæg

Kriseåret bedre end frygtet

Næste indlæg

Få en coach, hvis du tør

Kommenter indlægget