<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
coop-619926-edited-645802-edited.jpg

Arbejdsmarkedet | Læs på 1 min

En stærk reservebænk skal skabe fremtidens hold

Henrik Boye Ebbesen

Medarbejdere kommer og går. Også hos Coop Danmark. Det kan skabe udfordringer, når erfaring og viden forsvinder. Men på detailkædens hovedkontor i Albertslund ryster de ikke i bukserne ved udsigten til, at en medarbejder er på vej ud af døren.

”Hos Coop arbejder vi på at skabe en bred reservebænk af kompetente kolleger, der er klar til at springe ind på banen i det øjeblik, hvor en medarbejder forlader en nøgleposition på vores hovedkontor.”

Coops fokus på at skabe en stærk reservebænk forstærkes i 2017.

”Vi starter med at identificere de stillinger, der er kritiske i forhold til vores forretning. Der, hvor vi ikke kan tillade, at der opstår et vakuum, hvis en kollega rejser. Derefter kigger vi på, hvilke interne medarbejdere der kan tage over i den stilling.”

Fastholder momentum i forretningen

For Coop Danmark er der flere fordele ved at skabe en bred reservebænk.

”Det giver først og fremmest en ’forsyningssikkerhed’ af kompetente medarbejdere til virksomhedens nøglepositioner. Vi sikrer også momentum, selvom vi skifter ud i medarbejderstaben, og så realiserer vi en organisk lønudvikling. Det er ofte for dyrt at hente en medarbejder i en anden virksomhed frem for at udvikle et talent fra egne rækker.”

Reservebænken skal modnes

Omkring 90 procent af de medarbejdere, der får plads på reservebænken, er personer, som er eller på et tidspunkt skal indgå i en lederstilling. Og alle reserver gøres grundigt klar til at komme ind på banen.

”En leder i Coop skal lære at håndtere sin angst, frygt og egen utilstrækkelighed. Lederen skal være autentisk, og vigtigst af alt skal lederen kunne mærke sine kolleger. De skal have hjertet med på arbejde.”

Den reservebænk, som Coop samler i løbet af 2017, har derfor udsigt til at komme på flere interne bootcamps.

”Vores talenter udvikles både ved at være sammen med andre talenter, men også ved at få inspiration og viden fra erfarne ledere. Vi henter derfor nogle folk ind, som har været ledere i andre brancher end detailhandlen. Folk, der kender de mekanismer, der er i spil for en leder.”

Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Tidligere content manager fra 2016 til 2020. Producerede artikler, guides, e-bøger og cases til AS3’s digitale platforme.

Forrige indlæg

”Jeg ved alt om en kordongesims. Har du et job til mig?”

Næste indlæg

”Hvis man kræver, at en hel organisationen skal gå i takt, skal de også kunne høre melodien”

Kommenter indlægget