Ledelsesmæssigt fokus kan styrke trivslen | AS3 Transition Blog

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

Reduceret sygefravær gennem trivselsstrategi

Stress og trivsel | Læs på 1 min

"Man skal jo ikke blive syg af at gå på arbejde"

Henrik Boye Ebbesen

Læs om, hvordan Region Syddanmark har reduceret sygefraværet markant, og hvilke egenskaber en leder skal besidde for at skabe høj arbejdsglæde og lavt sygefravær.

Region Syddanmark havde en plan. Trivslen skulle styrkes, og sygefraværet skulle ned med 20 % i løbet af fire år. En ambitiøs plan, men ved hjælp af et fast fokus på ledelse, opfølgning, vilje og dialog er målet nået to år før tid.

 Download stress guide - gratis e-bog

Det lærte Region Syddanmark af forløbet:

  • Tydeligt ledelsesmæssigt fokus fra direktionen er helt afgørende.
  • Måltal skal opstilles, og udviklingen skal vurderes løbende.
  • Der skal veksles mellem centrale initiativer og lokale erfaringer.
  • HR-initiativer skal tage udgangspunkt i at forbedre forretningen, som her at øge værdiskabelsen over for borgere og patienter.
  • Tydelig kommunikation er vigtig. Når alle kender intentionerne, opfattes de fleste tiltag som udtryk for omsorg og interesse.
  • Vær ikke bange for at tænke stort, men vær tålmodig. Kulturen skal ændres.

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Uddannet journalist. Har tidligere arbejdet for Berlingske Media og som kommunikationsansvarlig for Dansk Travsports Centralforbund. Er i dag Content Manager hos AS3 Transition med ansvar for produktion og kvalitetssikring af indhold til blog, hjemmeside, sociale medier og AS3 Portalen. Har været ansat i virksomheden siden 2016.

Forrige indlæg

"Jeg kan sagtens få 10 gode år i en medarbejder på 55"

Næste indlæg

"Jeg havde ikke lyst til at græde foran mine kollegaer"

Kommenter indlægget