<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Wittenborg Outplacement

Outplacement | Læs på 1 min

"Det er løgn. Det går jo godt, så vi kan da ikke lukke"

Mette Skole Mikkelsen

Læs om, hvordan Wittenborg hjalp opsagte medarbejdere videre, så 80 % af de timelønnede og 90 % af funktionærerne var i job eller i uddannelse inden for de første 6 måneder.

Wittenborg er en dansk virksomhed, der producerer kaffeautomater, og som siden grundlæggelsen i 1924 har opnået stor succes i Nordeuropa. Gennem årene har virksomheden haft forskellige ejere, blandt andet et par kapitalkæder, men i 2010 blev produktionen flyttet til Italien.

Bundlinjen talte nemlig sit eget tydelige sprog: finanskrisen havde gjort et stort indhug i budgetterne, og der skulle sadles om. Det førte til en længere proces, der kulminerede året efter, hvor produktionen flyttede til Italien – her var de samlede omkostninger nemlig lavere. Samtidig forsvandt 250 fynske arbejdspladser, og tilbage sad kun 35 lokale medarbejdere inden for salg og marketing.

Download e-bog om planlægning af opsigelsesrunder 

Det lærte Wittenborg af forløbet:

  • Vær åben og ærlig.
  • Jo før medarbejderne accepterer situationen, jo bedre bliver processen for alle. De fleste ønsker at få det bedste ud af situationen.
  • Forberedelse og planlægning er de absolutte grundsten til at få en så succesfuld proces som muligt.
  • Støt medarbejderne i at komme videre – og pres forsigtigt på, så de begynder på uddannelsesforløb eller jobsøgningsaktiviteter.
  • Så snart man annoncerer en væsentlig forandring, begynder folk sin individuelle og mentale rejse med udgangspunkt i, hvad fremtiden bringer for dem selv.

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Mette Skole Mikkelsen

Mette Skole Mikkelsen

Marketing Manager hos AS3 Transition & AS3 Executive siden februar 2019, hvor hun arbejder med branding og lead generering via inbound marketing. Tidligere 6 år som marketingchef hos det digitale konsulenthus Novicell og 3 år som online marketingkonsulent.

Forrige indlæg

"Det bliver hurtigt tomt, når telefonen holder op med at ringe"

Næste indlæg

"Selv om det hører med til at være leder, er det hårdt at se deres smerte"

Kommenter indlægget