<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

Systematic Outplacementforløb

Outplacement | Læs på 1 min

"Selv om det hører med til at være leder, er det hårdt at se deres smerte"

Henrik Boye Ebbesen

Læs om, hvordan Systematic hjalp opsagte medarbejdere videre i job gennem outplacement, som det er kutyme for virksomheden at gøre, når de er tvunget til at afskedige nogen.

Systematic er Danmarks største privatejede software- og systemhus og blev grundlagt i 1985. Virksomheden fokuserer på fire kerneforretningsområder: Public Sector, Healthcare, Defence og Intelligence & National Security.

Gennem flere år havde Systemac oplevet vækst og forventede yderligere fremgang i fremtiden. Sammensætningen var derefter, og teamet var sat. Alt var klart til kickoff. Men det utænkelige skete; de store udbud gik til konkurrenterne, og pludselig havde Systematic satset for stort. 27 personer i Danmark skulle opsiges.

 Download e-bog om planlægning af opsigelsesrunder

Det lærte Systematic af forløbet:

  • Vær grundigt forberedt, og kommuniker klart. Det er afgørende for succes.
  • Planlæg detaljeret, men vær klar til at håndtere det uforudsete.
  • Eksekver hurtigst muligt, efter beslutningen er truffet.
  • Efterlev virksomhedens værdier, også når det strammer til.
  • Klæd lederne ordentligt på, så alle kommunikerer ens.
  • Formuler en afviklingspolitik. Det er en stor fordel.

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Uddannet journalist. Har tidligere arbejdet for Berlingske Media og som kommunikationsansvarlig for Dansk Travsports Centralforbund. Er i dag Content Manager hos AS3 Transition med ansvar for produktion og kvalitetssikring af indhold til blog, hjemmeside, sociale medier og AS3 Portalen. Har været ansat i virksomheden siden 2016.

Forrige indlæg

"Det bliver hurtigt tomt, når telefonen holder op med at ringe"

Næste indlæg

"Vi får hurtigere vores ledere med på de forandringer, vi skal igennem"

Kommenter indlægget