<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

Systematic Outplacementforløb

Outplacement, kundecases

"Selv om det hører med til at være leder, er det hårdt at se deres smerte"

Michael Møller Petersen

Læs om, hvordan Systematic hjalp opsagte medarbejdere videre i job gennem outplacement, som det er kutyme for virksomheden at gøre, når de er tvunget til at afskedige nogen.

Systematic er Danmarks største privatejede software- og systemhus og blev grundlagt i 1985. Virksomheden fokuserer på fire kerneforretningsområder: Public Sector, Healthcare, Defence og Intelligence & National Security.

Gennem flere år havde Systemac oplevet vækst og forventede yderligere fremgang i fremtiden. Sammensætningen var derefter, og teamet var sat. Alt var klart til kickoff. Men det utænkelige skete; de store udbud gik til konkurrenterne, og pludselig havde Systematic satset for stort. 27 personer i Danmark skulle opsiges.

 Download e-bog om planlægning af opsigelsesrunder

Det lærte Systematic af forløbet:

  • Vær grundigt forberedt, og kommuniker klart. Det er afgørende for succes.
  • Planlæg detaljeret, men vær klar til at håndtere det uforudsete.
  • Eksekver hurtigst muligt, efter beslutningen er truffet.
  • Efterlev virksomhedens værdier, også når det strammer til.
  • Klæd lederne ordentligt på, så alle kommunikerer ens.
  • Formuler en afviklingspolitik. Det er en stor fordel.

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Michael Møller Petersen

Michael Møller Petersen

Uddannet journalist, har blandt andet skrevet en undervisningsbog om hiv/aids fra Botswana til folkeskolen. Tidligere arbejdet for internationale virksomheder som Arla, metroxpress og JYSK. Er i dag Chief Content Officer hos AS3 Transition med ansvar for kommunikation, marketing og content marketing og været ansat i virksomheden siden 2012.

Forrige indlæg

"Det er løgn. Det går jo godt, så vi kan da ikke lukke"

Næste indlæg

"Vi må aldrig se vores medarbejdere som omkostninger"

Forrige indlæg

"Det er løgn. Det går jo godt, så vi kan da ikke lukke"

Næste indlæg

"Vi må aldrig se vores medarbejdere som omkostninger"

Kommenter indlægget