<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

Kjopmannshuset individuel outplacement

Outplacement, kundecases

"Vi må aldrig se vores medarbejdere som omkostninger"

Michael Møller Petersen

Læs om, hvordan Kjøpmannshuset tilbød opsagte medarbejdere individuelle outplacement-forløb, der sikrede, at langt de fleste hurtigt kom i nyt job.

I Norge er der mange om buddet i detailbranchen – og konkurrencen er derefter. Det ved man både hos SPAR og virksomheden bag, Kjøpmannshuset. Væksten hos SPAR-kæden har nemlig været for nedadgående, og butikkerne skulle drives mere effektivt.

Et omfattende analysearbejde blev sat i gang, og da økonomien var talt op, fortalte bundlinjen, at en række vellidte mennesker måtte sige farvel til deres arbejde.

Download e-bog om planlægning af opsigelsesrunder 

Det lærte Kjøpmannshuset af forløbet:

  • Varetag både de forretningsmæssige og de menneskelige aspekter i en forandringsproces. Tænk både på økonomien og medarbejderne.
  • Træn lederne i praksis. Det er ikke nok at teoretisere.
  • Den indledende planlægning og forberedelse er vejen til et optimalt opsigelsesforløb.
  • Ekstern professionel støtte bidrager til at sikre værdighed for de opsagte og en så god proces som muligt.
  • En opsigelsesrunde omfatter opgaver både før, under og efter selve opsigelsen, men især før-fasen fylder meget og kræver grundig forberedelse.

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Michael Møller Petersen

Michael Møller Petersen

Uddannet journalist, har blandt andet skrevet en undervisningsbog om hiv/aids fra Botswana til folkeskolen. Tidligere arbejdet for internationale virksomheder som Arla, metroxpress og JYSK. Er i dag Chief Content Officer hos AS3 Transition med ansvar for kommunikation, marketing og content marketing og været ansat i virksomheden siden 2012.

Forrige indlæg

"Selv om det hører med til at være leder, er det hårdt at se deres smerte"

Næste indlæg

Hvad bliver det vigtigste punkt på HR-agendaen det næste år?

Forrige indlæg

"Selv om det hører med til at være leder, er det hårdt at se deres smerte"

Næste indlæg

Hvad bliver det vigtigste punkt på HR-agendaen det næste år?

Kommenter indlægget