<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
DONG Outplacement

Outplacement | Læs på 1 min

"Det bliver hurtigt tomt, når telefonen holder op med at ringe"

AS3 Transition

Læs om, hvordan Dong Energy sikrede en strømlignede opsigelsesrunde gennem minutiøs planlægning på tværs af landegrænser. Klar og synkron kommunikation, tilbud om outplacement og uddannelse af nye ledere, så de kunne håndtere de svære samtaler, var løsningen.

Opsigelsesrunder sker med jævne mellemrum i Dong Energy som led i løbende markedstilpasning og strategiskifte. Denne gang var det dog voldsomt. Der skulle spares 1 milliard, og 550 stillinger skulle nedlægges.

Årsag? Et utilfredsstillende halvårsregnskab, der bundede i en uhensigtsmæssig udvikling på det europæiske gasmarked. 90 % af opsigelserne skulle ske i Danmark, de sidste 10 % i Tyskland, Storbritannien, Norge, Polen og Tyskland.

Download e-bog om planlægning af opsigelsesrunder 

Det lærte Dong Energy af forløbet:

  • Grundig forberedelse, god kommunikation og planlægning er nøgleordene til et succesfuldt forløb.
  • Udarbejd på forhånd en drejebog for hvert land, hvis situationen skulle opstå igen.
  • Ledertræning og -kommunikation skal prioriteres særdeles højt, så alle kommunikerer de samme budskaber og kan forvalte en ordentlig samtale.
  • Processen skal planlægges i tæt samarbejde med samarbejdsudvalg og tillidsfolk.
  • En god HR-partner-struktur er nødvendig i en stor organisation.

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

AS3 Transition

AS3 Transition

Formålet med vores blog er at inspirere, dele viden og uddanne ledere og HR-ansvarlige i det gode arbejdsliv, opsigelser, trivsel, stresshåndtering og coaching.

Forrige indlæg

"Vi har gennem årene brugt milliarder på at afskedige medarbejdere"

Næste indlæg

"Det er løgn. Det går jo godt, så vi kan da ikke lukke"

Kommenter indlægget