<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

Tieto forandringsledelse

Ledelse | Læs på 1 min

"Det er jo ikke raketvidenskab. Det er menneskevidenskab"

Michael Møller Petersen

Læs om, hvordan Finansidata tog hånd om forandringerne og vendte forvirring til afklaring gennem klar og gennemsigtig forandringskommunikation og -ledelse.

Tieto er den største IT-serviceleverandør i Norden. Selskabet blev grundlagt i 1968 og har hovedkontor i Finlands hovedstad, Helsinki. Tieto har aktiviteter i over 20 lande, og firmaets aktier er noteret på NASDAQ OMX i Helsinki og Stockholm.

Finansidata er et af Tietos mindre selskaber – et joint venture mellem Tieto og to kunder; den største bank i Finland og et pensionsselskab. Gennem en årrække oplevede Finansidata skærpede krav til service og effektivitet.

Det sendte virksomheden ud i radikale forandringer, der sandsynligvis ville betyde, at en række job ville forsvinde. Samtidig skulle Finansidata væves endnu tættere sammen med Tieto for at strømline retningen i den samlede organisation.

Det lærte Tieto af forløbet:

  • Det styrker ejerskabet til processen blandt lederne at have åbne og ærlige diskussioner i ledergruppen.
  • Der er både forretningsmæssige og menneskelige aspekter bag enhver forandring.
  • Det er fuldstændig afgørende at forstå medarbejdernes reaktioner og handlinger for at opnå den ønskede succes. Lyt, og afsæt den nødvendige tid til dialogen med medarbejderne.
  • Træn lederne i forandringsledelse og -kommunikation. Det understøtter organisationen.
  • Topledelsen skal kommunikere tydeligt og åbent til medarbejderne om, hvad der er besluttet i forhold til, hvor virksomheden er på vej hen.
  • Håndtering af den menneskelige side af en forandringsproces er en ledelsesdisciplin.
  • Medarbejderne skal generelt sørge for løbende at kompetenceudvikle sig.

Forandringsledelse

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Michael Møller Petersen

Michael Møller Petersen

Uddannet journalist, har blandt andet skrevet en undervisningsbog om hiv/aids fra Botswana til folkeskolen. Tidligere arbejdet for internationale virksomheder som Arla, metroxpress og JYSK. Er i dag Chief Content Officer hos AS3 Transition med ansvar for kommunikation, marketing og content marketing og været ansat i virksomheden siden 2012.

Forrige indlæg

"Hvem tør komme ud af sit kontor for at være der, hvor det virkelig gør ondt?"

Næste indlæg

"Mennesker løfter en forandring - ikke mål og strategier"

Kommenter indlægget