<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Transitionsledelse under forretningssammenlægning

Ledelse | Læs på 1 min

"Hvem tør komme ud af sit kontor for at være der, hvor det virkelig gør ondt?"

Henrik Boye Ebbesen

Læs om, hvordan Nordisk Kellogg vendte udfordringer til muligheder og spredning til synergi. Gennem løbende ledelseskommunikation, ekstern støtte og outplacement til de berørte medarbejdere.

Selvom Nordisk Kellogg oplevede vækst og et højt medarbejderengagement, skulle den nordiske del af det verdensomspændende brand alligevel reorganiseres.

I 2009 lancerede Kellogg nemlig en global strategi, som skulle sikre lønsomheden i hele virksomheden. For Nordisk Kellogg betød det, at Norge, Sverige, Finland og Danmark skulle slås sammen med Tyskland, Schweiz og Østrig – og blive til en nordeuropæisk region.

 

Det lærte Nordisk Kellogg af forløbet:

  • Ledere skal klædes på til at kunne lede i forandringstider. De har ikke nødvendigvis mødt medarbejdere i forandring før, blot fordi de er ledere.
  • Forandringer udfordrer lederne, men er også den bedste platform til læring.
  • Den gode leder vinder tillid ved at være der, hvor det gør ondt i organisationen, og ved samtidig at være klar på den opgave, der skal løses.
  • De lokale forbrugere er altid de reelle dommere, og deres valg slår enhver konsulents regneark. Derfor skal man som international virksomhed sørge for at have intelligente standardløsninger.

Forandringsledelse

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Uddannet journalist. Har tidligere arbejdet for Berlingske Media og som kommunikationsansvarlig for Dansk Travsports Centralforbund. Er i dag Content Manager hos AS3 Transition med ansvar for produktion og kvalitetssikring af indhold til blog, hjemmeside, sociale medier og AS3 Portalen. Har været ansat i virksomheden siden 2016.

Forrige indlæg

"Det er alt for let at slå autopiloten til og suse derudad"

Næste indlæg

"Vi har gennem årene brugt milliarder på at afskedige medarbejdere"

Kommenter indlægget