<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

JN Data forandringsledelse

Ledelse | Læs på 1 min

"Vi får hurtigere vores ledere med på de forandringer, vi skal igennem"

Michael Møller Petersen

Læs om, hvordan JN Data strømlinede ledelsen ved at sende alle ledere og nøglepersoner på obligatoriske udviklingsforløb om transitionsledelse.

JN Data håndterer samtlige datastrømme for fem partnere: Jyske Bank, Nykredit, BEC, SDC og Bankdata. Virksomheden blev etableret i 2002 og er et datterselskab, der er ligeligt ejet af Nykredit og Jyske Bank-koncernen. 

JN Data er derfor blevet en af de helt store spillere på markedet for økonomisk trafik i Danmark. Partnerskabskredsen er udvidet fra to til fem, og 200 medarbejdere er blevet til 550.

Efter udvidelsen herskerede der dog forskellige lederkulturer i organisationen. JN Data havde brug for at få et fælles ledersprog, en fælles referenceramme og en fælles grundholdning til ledelse.

Det lærte JN Data af forløbet:

  • Topledelsen skal forpligte sig og gå forrest, hvis man skal ændre et mindset.
  • God ledelse handler blandt andet om balancen mellem at forstå og stille krav.
  • Mennesker reagerer forskelligt i forandringer, og hvad der for en person kan være en udfordring, kan være motiverende for en anden.
  • Et fælles sprog skaber en fælles reference- og forståelsesramme.
  • Det er i hverdagens praktiske anvendelse, at den egentlige forankring og effekt sker.

Forandringsledelse

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Michael Møller Petersen

Michael Møller Petersen

Uddannet journalist, har blandt andet skrevet en undervisningsbog om hiv/aids fra Botswana til folkeskolen. Tidligere arbejdet for internationale virksomheder som Arla, metroxpress og JYSK. Er i dag Chief Content Officer hos AS3 Transition med ansvar for kommunikation, marketing og content marketing og været ansat i virksomheden siden 2012.

Forrige indlæg

"Du lærer jo ikke en ny kultur at kende via e-learning"

Næste indlæg

"Vi har gennem årene brugt milliarder på at afskedige medarbejdere"

Kommenter indlægget