<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1150766838320198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Danmarks bedste ledelsesblog – vinder af Blogprisen

Transitionsledelse under forandringer i virksomheden

Ledelse | Læs på 1 min

"Du lærer jo ikke en ny kultur at kende via e-learning"

Michael Møller Petersen

Læs om, hvordan transitionsbegrebet er blevet en integreret del af CGI Danmark, hvad enten der er tale om lederudvikling, afvikling af afskedigelser, at få stressramte tilbage i job eller at overtage medarbejdere fra opkøbet virksomheder.

Tre forskellige ejere i løbet af mindre end et årti. Det er virkeligheden for CGI Danmark, der om nogen er vant til at skulle omstille sig. Fra WM-data over Logica til CGI, fra svensk over britisk til canadisk.

Sådan har ejerskabet været, og med tre forskellige lande følger tre forskellige virksomhedskulturer. På ganske få år. Det stiller høje krav til medarbejdere, ledere og organisationen som helhed.

 

Det lærte CGI af forløbet:

  • Rettidig, fyldestgørende og korrekt kommunikation internt kan flytte en organisation mod det ønskede mål.
  • De fleste mennesker er enormt lærevillige, hvis deres ledelse går forrest og forklarer, hvad der foregår.
  • Det skaber motivation, hvis ledelsen netop kan forklare, hvorfor den handler, som den gør.
  • Åbenhed og indsigt giver ejerskab og ansvarlighed.
  • Enhver forandring – stor som lille – kræver som regel mere tid end først antaget.
  • At tænke transitionsbegrebet ind i den daglige drift bidrager positivt til bundlinjen, da dette mindset skaber forståelse for medarbejdernes handlinger og er med til at smidiggøre processen i forhold til en ønsket forandring.

Forandringsledelse

I 2014 udgav vi en coffee-table-book i anledning af vores 25 års jubilæum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, forandringledelse, virksomhedslukninger, opsigelsesprocesser, stresshåndtering og coaching.

Bogen blev i 2015 international anerkendt i to europæiske kommunikationskonkurrencer. Hos FEIEA blev den nummer to i kategorien ’bedste flersprogede udgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ’Corporate Advertising’.

Michael Møller Petersen

Michael Møller Petersen

Uddannet journalist, har blandt andet skrevet en undervisningsbog om hiv/aids fra Botswana til folkeskolen. Tidligere arbejdet for internationale virksomheder som Arla, metroxpress og JYSK. Er i dag Chief Content Officer hos AS3 Transition med ansvar for kommunikation, marketing og content marketing og været ansat i virksomheden siden 2012.

Forrige indlæg

"Vi er jo ikke digitale enheder. Vi er mennesker af kød og blod"

Næste indlæg

"Vi får hurtigere vores ledere med på de forandringer, vi skal igennem"

Kommenter indlægget