Hvorfor outplacement?

Derfor bør du tilbyde outplacement til opsagte medarbejdere
 

  1. Social ansvarlighed. I hjælper opsagte, som har ydet en god og loyal indsats i mange år, godt og sikkert videre i arbejdslivet. Samtidig tager I samfundsmæssigt ansvar i forhold til beskæftigelsen generelt. Outplacement er nemlig den sikreste vej til, at de opsagte får et nyt, godt job i løbet af opsigelsesperioden og kommer videre i deres karriere.

  2. Tryghed. Outplacement viser, at I behandler opsagte ordentligt, og det skaber tryghed hos jeres medarbejdere i forhold til deres ansættelsesforhold. Og det bliver særligt aktuelt for de blivende medarbejdere efter opsigelser i jeres organisation.

  3. Positivt omdømme. Men en outplacement-strategi viser I, at jeres medarbejderpolitik kommer rundt om hele ansættelsesforholdet. Stærke værdier og fokus på medarbejdertrivsel er både positivt for jeres employer brand og for kundernes opfattelse af jer.

  4. ESG. Outplacement bør indgå som en del af jeres eksterne opgørelser over social ansvarlighed (s'et). Ambitiøse målsætninger og positive resultater i ESG-regnskabet bliver en stadig større konkurrencemæssig fordel, når det kommer til at tiltrække og fastholde investorer, kunder samt medarbejdere.

  5. Økonomisk fordel. Et outplacement-forløb koster sjældent mere end en månedsløn, og hvis en opsagt hurtigt kommer i job, kan I ofte spare løn i nogle måneder af opsigelsesperioden.

  6. Handling og værdighed. Der bliver taget hånd om de opsagte medarbejder - straks og af en ekstern partner. Det er med til hurtigere at give medarbejderne et lysere perspektiv på fremtiden og deres muligheder. Det mindsker også uro i organisationen og betyder, at ledere og kollegaer kan fokusere på at komme godt videre.

  7. Positive ambassadører. De opsagte vil efter outplacement-forløbet være mere positivt stemte overfor jer som arbejdsplads, da I trods opsigelsen prioriterer at hjælpe dem i en svær tid.

Hvorfor outplacement

Outplacement fordele: Download her

Har du brug for at tale de 7 gode grunde igennem med ledelsen eller andre, kan du downloade overblikket her til næste møde om jeres outplacement-strategi.

Download overblikket her

Få sparring på jeres outplacement-strategi

Vil du høre mere om outplacement, priser og forløb? Udfyld formularen - så vender vi retur med uforpligtende rådgivning hurtigst muligt.